Το Θείο δεν είναι βρώμικη λέξη για τους παραγωγούς φυσικών κρασιών

Το Θείο δεν είναι βρώμικη λέξη για τους παραγωγούς φυσικών κρασιών

Real_Wine_Fair

Η ποιότητα των φυσικών κρασιών έχει βελτιωθεί σημαντικά κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με τον διοργανωτή της  The Real Wine Fair, Doug Wregg.

Μιλώντας στο db πριν από την εκδήλωση στα μέσα Μαρτίου, ο Wregg παραδέχθηκε ότι περισσότερα απο τα μισά από τα κρασιά που δοκίμασαν κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της φυσικής κίνησης κρασιού στη δεκαετία του ’80 ήταν «μη πόσιμα».

Σήμερα, ωστόσο, είπε ότι οι άνθρωποι έχουν «συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να κάνουν φυσικά κρασιά χωρίς να ραγίζουν τα σταφύλια, και το θείο δεν είναι μια βρώμικη λέξη.”

Αν και ο όρος φυσικό κρασί ευρέως πιστεύεται ότι αναφέρεται σε προϊόντα χωρίς προσθήκη διοξειδίου του θείου – ένα αντιοξειδωτικό και αντισηπτικό που χρησιμοποιείται σε όλα σχεδόν τα κρασιά – ο Wregg τόνισε ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια.

Το “99% των φυσικών καλλιεργητών χρησιμοποιούν κάποια θείο καθώς και παράγοντα” (Διοξείδιο του θείου είναι ένα φυσικό υποπροϊόν της ζύμωσης).

Συνεχίζοντας, εξήγησε ότι τα φυσικά κρασιά είναι καλύτερο να περιγράφονται ως «ελάχιστης παρέμβασης κρασιά», και πρόσθεσε ότι το θείο είναι ένα «φυσικό προϊόν».

Είπε, επίσης, ότι φυσικά κρασιά είναι εκείνα όπου δεν υπάρχει ή ελάχιστη η καθόλου χρήση χημικών ουσιών στον αμπελώνα, καθώς και οποιεσδήποτε αναπροσαρμογές στο οινοποιείο για να εξασφαλίσουν τα κρασιά μια “καθαρή” έκφραση του τόπου, της ποικιλίας σταφυλιών ή του vintage.

Στη συνέχεια, παρατηρώντας βελτιωμένα αποτελέσματα από αυτή τη hands-off προσέγγιση, είπε, «Η ποιότητα της οινοποίησης έχει βελτιωθεί κατά πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια.”

Όσον αφορά το θέμα για την επερχόμενη έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Μαρτίου στο Dock Tobacco του Λονδίνου, είπε ότι η εκδήλωση θα είναι παρόμοια με την Έκθεση του περασμένου έτους, και θα διαθέτει οργανικά, φυσικά και βιοδυναμικά κρασιά, μαζί με άλλα ποτά και τα τρόφιμα.

Share this post