ΦΕΓΓΙΤΕΣ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ Α.Ε.

ΦΕΓΓΙΤΕΣ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ Α.Ε.

Την περασμένη εβδομάδα μαζί με μια παρέα εξερευνητών του κρασιού βρεθήκαμε στην Αδριανή του νομού Δράμας στο υπό ανέγερση οινοποιείο της << ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ Α.Ε.>>.

To οινοποιείο είναι Μακεδονικού στυλ(φωτό)


καταλαμβάνει συνολικά περίπου 4.000τμ και απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2009 ξεπερνώντας σαν επένδυση τα 4.300.000 €
Και μπορεί το << Οινογένεσις>> να μην σας λέει τίποτα το όνομα του οινολόγου Μπάκη Τσάλκου θυμίζει αμέσως τον δημιουργό του περιζήτητου Μαγικού Βουνού και οινολόγο του κτήματος Nico Lazaridi μέχρι πριν λίγα χρόνια.
Ο Μπάκης και η ομάδα του βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των κρασιών της Οινογένεσις που κυκλοφορούν με την εμπορική ονομασία ”Φεγγίτες”.(Στη μετοχική σύνθεση συμμετέχει στρατηγικός επενδυτής από τον χώρο της ναυτιλίας)Έχουν στην διάθεσή τους εκτός απο τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό και 245στρ. ιδιόκτητων αμπελώνων(και 55στρ. συνεργαζόμενα)φυτεμένα με Cabernet Sauvignon,Cabernet Franc,Merlot,Petit Verdot,Ξινόμαυρο,Ασύρτικο,Μαλαγουζιά,Μοσχάτο,Sauvignon Blanc,Ugni Blanc,Semillon και Viognier.
Το 2007 κυκλοφόρησαν τα πρώτα κρασιά του κτήματος,ένα λευκό Sauvignon Blanc/Ασύρτικο πετυχημένο blend με πολύ καλά αποτελέσματα στη περιοχή Δράμας-Καβάλας όπως και το κόκκινο Φεγγίτες blend Cabernet Sauvignon/Cabernet Franc/Merlot,(παλιά μου τέχνη κόσκινο)και ένα ροζέ Cabernet Sauvignon/Grenache Rouge.
Ο ανήσυχος Μπάκης είναι τώρα στη διαδικασία παραγωγής νέων ετικετών με κρασιά τα οποία ωριμάζουν σε καινούρια Γαλλικά και Αμερικάνικα βαρέλια.
Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποια από αυτά και μπορώ να πω ότι αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ένα blend Sauvignon Blanc/Ugni Blanc/Semillon το οποίο παρέμεινε ωριμάζοντας για αρκετούς μήνες με τις οινολάσπες του σε καινούρια βαρέλια Αμερικάνικης και Γαλλικής δρυός. Θα εμφιαλωθεί σύντομα και θα κυκλοφορήσει με το εμπορικό όνομα’ Δέκα’.Είναι λευκό καθαρό(παρόλο που δεν πρέπει να έχει περάσει διήθηση)με καθαρή έντονη μύτη νεαρή και αρώματα τροπικών φρούτων,lime,άνθη λεμονιάς,νότες φυτικές και αυτόλησης.Στόμα ξηρό μέτριας+ οξύτητας,αλκοόλ ~13%,σώμα μέτριο+ με έντονα αρώματα lime,goosberry,μάνγκο,πεπόνι,και φρούτα του πάθους.Επίγευση μέτρια+(Να σημειώσω ότι η δοκιμή έγινε από το βαρέλι και η θερμοκρασία του δεν ήταν σωστή)

Share this post