10 παράξενα πράγματα που πιθανώς δεν ξέρατε για το κρασί

10 παράξενα πράγματα που πιθανώς δεν ξέρατε για το κρασί

  1. Δεν είναι όλα τα κρασιά vegan. Μερικά περνούν μια διαδικασία φιλτραρίσματος για την οποία χρησιμοποιούνται ζωικά υποπροϊόντα όπως ζωική ζελατίνη, ασπράδια αυγών, ιχθυόκολλα κ.α.

Δείτε περισσότερα εδώ: Ανακαλύπτοντας τα vegan κρασιά: Ποια κρασιά είναι Vegan (ναι, δεν είναι όλα Vegan!)

  1. Το Kit Kat με γεύση κρασιού είναι κάτι. Μπορείτε να τα αποκτήσετε μόνο στην Ιαπωνία (και στο Amazon).
  2. Η Ιταλία διαθέτει δωρεάν 24ωρη βρύση κρασιού στο Caldari di Ortona, στο Abruzzo. Η τοποθεσία, βρίσκεται κατά μήκος του Cammino di San Tommaso, μιας διαδρομής που παίρνουν χιλιάδες προσκυνητές και τουρίστες από τη Ρώμη προς την Ορτόνα, όπου επισκέπτονται τον καθεδρικό ναό της πόλης.
  3. Το να πίνει κάποιος ‘εις υγείαν’ ξεκίνησε στην αρχαία Ελλάδα. Η ιδέα ήταν ότι ο οικοδεσπότης έπινε το πρώτο φλιτζάνι κρασί για να δείξει στους καλεσμένους του ότι δεν τους δηλητηριάζει.  (Διαβάστε κι αυτό: Πως λένε στην υγειά μας από την Αργεντινή μέχρι την Τανζανία)
  4. Η συνήθεια της πρόποσης (toasting) όμως ξεκίνησε στην αρχαία Ρώμη. Όταν οι Ρωμαίοι ξεκίνησαν να ρίχνουν ένα κομμάτι φρυγανισμένο ψωμί (toast bread) σε κάθε ποτήρι για να μετριάσουν την υπερβολική οξύτητα (όπως θεωρούσαν).
  5. Το παλαιότερο μπουκάλι του κόσμου χρονολογείται από το 325 μ.Χ. και εκτίθεται σε ένα μουσείο στο Speyer της Γερμανίας.
  1. Ο Κώδικας Hammurabi (1800 π.Χ.) είχε νόμο και για το κρασί. Οι απατεώνες πωλητές κρασιού έπρεπε να τιμωρηθούν και η τιμωρία ήταν πνιγμός σε ποτάμι.
  2. Οι γυναίκες είναι καλύτεροι δοκιμαστές κρασιού. Επειδή η γευσιγνωσία του κρασιού έχει τόσο μεγάλη σχέση με τη μυρωδιά, και οι γυναίκες (ειδικά αυτές της αναπαραγωγικής ηλικίας) έχουν καλύτερη αίσθηση οσμής από τους άνδρες.
  3. Δεν βελτιώνονται όλα τα κρασιά με τον χρόνο. Στην πραγματικότητα, το 90% των οίνων πρέπει να καταναλώνεται εντός ενός έτους από την παραγωγή.
  4. Η οινοφοβία (φόβος του κρασιού) δεν είναι μύθος, υπάρχει πραγματικά. Η οινοφοβία είναι πράγματι ένας πραγματικός φόβος που προκαλεί παράλυση και συχνά παράλογη συμπεριφορά όταν ο οινοφοβικός έρχεται σε επαφή με κρασί, μπουκάλια κρασιού ή κρασί που έχει χυθεί. Αυτό το ποτό των θεών δεν είναι τόσο θεϊκό σε κάποιους που απλά δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με το ζυμωμένο νέκταρ που φέρνει ευχαρίστηση σε τόσα πολλά τραπέζια.

Share this post