2010 New World Wine Experience:Αγαπημένα Κρασιά Αρχιμαγείρων

2010 New World Wine Experience:Αγαπημένα Κρασιά Αρχιμαγείρων

Τέσσερις νικητές των Grand Award κάνουν τις προσωπικές προτάσεις τους.

Σε μια άλλη πρωτιά για τη οινική εμπειρία, το Wine Spectator προσκάλεσε τέσσερις κορυφαίους σεφ στις Ηνωμένες Πολιτείες να μοιραστούν τα αγαπημένα τους κρασιά με το κοινό σε επιμέρους μινι-σεμινάρια τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Κάθε σεφ τρέχει πολλαπλά εστιατόρια? Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, το καθένα έχει αναπτύξει ένα

πάθος και αφοσίωση για τον οίνο που οδήγησε τουλάχιστον ένα από τα εστιατόρια τους, να κερδίσει ένα Grand Award από το Wine Spectator της υψηλότερης τιμή για μια λίστα κρασιών σε εστιατόριο.

Επιλέγοντας ένα μόνο κρασί για να παρουσιάσουν, δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αναγνώρισε ο αρχισυντάκτης Thomas Matthews. “Αυτή είναι μια πολύ προσωπική επιλογή για αυτούς.”

Κάθε ένας από τους σεφ μίλησε για την προσωπική του αγάπη για το κρασί, και πώς αυτή αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε, καθώς και το πώς επηρεάζει τη κουζίνα και τα προγράμματά των οίνων στα εστιατόρια τους. Παρακάτω θα βρείτε αποσπάσματα από τις εξηγήσεις τους για τους οποίους επέλεξαν τα κρασιά τους.

——————————————————————————–

Charlie Palmer

Aureole στη Νέα Υόρκη και το Λας Βέγκας

Seghesio Zinfandel Alexander Valley Home Ranch 2008 (92, $ 36)

Ο Palmer είναι γνωστός ως ένας τύπος Pinot Noir, αλλά όταν ξεκίνησε το Dry Creek Kitchen στο Healdsburg, στην καρδιά της χώρας κρασιού, άρχισε να διευρύνει την προοπτική του . ” Ήταν μέχρι που μετακόμισα στην Sonoma όταν πραγματικά άρχισα να καταλαβαίνω το Zinfandel», είπε. το “Seghesio Home Ranch είναι μια τέλεια έκφραση του Zinfandel στο μυαλό μου. Του αρέσει για τη μεγάλη έκρηξη των φρούτων και το προτείνει για ταίριασμα με άγρια πουλιά και άλλα θηράματα. «Όταν περνάτε με το αυτοκίνητο από το αμπέλι αρκετές φορές τον μήνα και δείτε από που προέρχεται ο οίνος, αυτό το καθιστά ξεχωριστό. Όταν γνωρίσετε την οικογένεια που κάνει το κρασί, αυτό το καθιστά ξεχωριστό. … Είναι ένα πράγμα του τόπου. ”

——————————————————————————–

Michael Mina

Michael Mina και RN74 στο Σαν Φρανσίσκο

Quilceda Creek Cabernet Sauvignon ColumbiaValley 2007 (94, $ 125)

Το γνώρισε από τον για πολλά χρόνια διευθυντή κρασιού του Rajat Parr, Η επιλογή του Μina προέρχεται από μια εικόνα της κατάστασης του πατρικού του σπιτιού. Μια μέρα, πραγματοποιούσαν γευστική δοκιμή των τύπων του βοείου κρέατος που κόβανε για να επιλέξουν το μενού για ένα νέο steak house, και ο Parr έφερε το Quilceda Creek Cabernet σε ένα αλουμινόχαρτο. «Αυτό το κρασί τους έφερε όλους μαζί, στο καθένα φάνηκε διαφορετικό. Ο Raj είπε ότι ήταν ένα τέλειο κρασί για μπριζόλα. Καταλήξαμε να αλλάξουμε το σύνολο του προγράμματος του κρέατος με βάση αυτό το κρασί. Τότε μου είπε ότι ήταν από την πολιτεία της Ουάσιγκτον και πραγματικά το αγάπησα. ”

——————————————————————————–

Gary Danko

Μεγάλο Βραβείο για το εστιατόριο Gary Danko στο Σαν Φρανσίσκο

Captûre Sauvignon Blanc California Tradition 2009 (91, $30)

Έχοντας εργαστεί στην περιοχή του κρασιού της Sonoma νωρίτερα στην καριέρα του, ο Danko επέλεξε ένα νέο οινοποιείο στο Healdsburg, από την οινοποιητική ομάδα του Denis και May-Britt Malbec, πρώην του Château Latour. «Έχουν πολύ πάθος και αγάπη. Όπως και το μαγείρεμα, όλα τα συστατικά του κόσμου είναι μεγάλα, αλλά θα πρέπει επίσης να έχεις μεγάλη τεχνική και εμπειρία. … Αυτό το κρασί έχει δομή, έχει ουσία. ” Το συνιστά με στρείδια και άλλα οστρακοειδή, και είχε επιτυχία στην αντιστοίχηση με μια σαλάτα τεύτλων με μους κατσικίσιο τυρί (« το κρασί κάνει το κατσικίσιο τυρί να τραγουδάει »), ακόμη και με ορτύκια γεμιστά με φουά-γκρα και quinoa.

——————————————————————————–

Daniel Boulud

Μεγάλο Βραβείο για το εστιατόριο Daniel στη Νέα Υόρκη

Domaine Roulot Bourgogne Λευκός 2008 (nyr, $ 35)

Ο Daniel στράφηκε στην Βουργουνδία για ένα κομμάτι του Παλαιού Κόσμου. «Ήθελα να βεβαιωθώ ότι το κρασί ήταν προσιτό, από κάποιον που ένιωθε μεγάλη υπερηφάνεια φτιάχνοντας ένα απλό κρασί, από έναν οινοποιό ο οποίος δαπανά την ίδια ενέργεια και πάθος για την παρασκευή ενός απλού κρασιού, όπως φτιάχνοντας ένα grand cru ή premier cru. Αυτή η λευκή Βουργουνδία από τον Jean-Marc Roulot προέρχεται από το Meursault και είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα παραδείγματα του είδους. … Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραγωγή του Roulot. Αυτό είναι αυτό που θέλει ο Jean-Marc να έχετε ως εισαγωγή στο Meursault. ”

 

Share this post