3 στους δέκα καταναλωτές αγοράζουν κρασιά χωρίς αλκοόλ

3 στους δέκα καταναλωτές αγοράζουν κρασιά χωρίς αλκοόλ

Τα ιδιωτικά οινοποιεία και οι συνεταιρισμοί επικεντρώνονται στο κρασί χωρίς αλκοόλ. Κάποιοι εκμεταλλεύονται το Dry January για να αναδείξουν τις συλλογές τους.

Στις 11 Ιανουαρίου 2024, η ένωση Bordeaux Families προσκαλεί πελάτες και προσωπικότητες για να ανακαλύψουν τη νέα μονάδα αφαίρεσης αλκοόλ στα κρασιά με απόσταξη κενού. Η μονάδα που λειτουργεί από τις 4 Δεκεμβρίου και εδρεύει στο Sauveterre de Guyenne, μπορεί να αφαιρέσει μερικώς ή πλήρως το αλκοόλ σε 250 hl κρασιού την ημέρα. Η Bordeaux Families επίσης έχει επενδύσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ στην επιχείρηση και θα τα χρησιμοποιήσει για την αποαλκοολοποίηση των κρασιών της, καθώς και άλλων παραγωγών, ως υπηρεσία.

Κρασί Χωρίς Αλκοόλ: Σημείο Των Καιρών ή Ήρθε Για Να Μείνει;

«Πρέπει να προσαρμοστείς»

Ήταν το 2019 που ο συνεταιρισμός ξεκίνησε τη συζήτηση για κρασιά μερικώς ή πλήρως αποαλκοολωμένα. «Καθώς η κατανάλωση δεν είναι πλέον τακτική, καταλάβαμε ότι έπρεπε να προσαρμοστούμε», λέει ο Philipe Cazaux. Χρειάστηκαν δύο χρόνια εισφορών πριν αποφασίσουμε να επενδύσουμε σε αυτό το τμήμα, καθώς τα μέλη του συνεταιρισμού είναι πολύ προσκολλημένα στην ποιότητα των κρασιών που παράγει η εταιρεία τους.

Ο συνεταιρισμός Berticot, από την πλευρά του, είναι ήδη παρών σε προϊόντα χωρίς αλκοόλ και υπολογίζει στον Dry January για να ενισχύσει τις πωλήσεις του. Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο συνεταιρισμός κυκλοφόρησε ένα δελτίο τύπου που τόνισε ότι ανταποκρινόταν στην πρόκληση του Dry January, «ένα κίνημα που ακολουθείται από το ένα τρίτο των Γάλλων άνω των 18 ετών», με το Bertic0%t και το No Limit, τα δύο μη αλκοολούχα κρασιά. «Προχωρούμε σταδιακά σε αυτό το εξειδικευμένο τμήμα», εξηγεί η Chloé Maixandeau, διευθύντρια μάρκετινγκ της Terre de Vignerons. Το 2020, πελάτες του εξωτερικού μας ζήτησαν κρασιά με πολύ χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Δεν μπορούσαμε να στερηθούμε αυτές τις αγορές που ήταν διαθέσιμες σε εμάς».

«Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Seeds τον περασμένο Νοέμβριο, σε δείγμα 1000 ατόμων, μας καθησυχάζει. Το 56% των καταναλωτών αλκοόλ δηλώνουν ότι μειώνουν την κατανάλωσή τους ή ότι δεν πίνουν πλέον. Περισσότεροι από ένας στους δύο καταναλωτές δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται πολύ για το κρασί χωρίς αλκοόλ. Στο χέρι μας είναι να καθησυχάσουμε, να προσφέρουμε ποιότητα και να εξηγήσουμε τι είναι αυτά τα κρασιά», εξηγεί ο Sébastien Thomas.

πηγή: keosoe

Share this post