30 ενδιαφέρουσες ιστορίες με θέμα το κρασί απ’ όλο τον κόσμο

30 ενδιαφέρουσες ιστορίες με θέμα το κρασί απ’ όλο τον κόσμο

 

 

 1. Σε ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε το 2001 στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό, όλοι οι 54 προπτυχιακοί φοιτητές στην οινοποίηση και τη γευσιγνωσία πίστεψαν ότι δοκίμαζαν ένα κόκκινο κρασί, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένα χρωματισμένο λευκό κρασί. Επιπλέον, κατά τη σύγκριση πανομοιότυπου κρασιού με διαφορετικές τιμές, οι ειδικοί τείνουν να εξυμνούν το ακριβό κρασί, ενώ υποτιμούν το κρασί που έχει χαμηλότερη τιμή.
 2. Το 1976, έγινε γευσιγνωσία κρασιού στο Παρίσι (Judgment of Paris) που σύγκρινε τυφλά τα κρασιά της Καλιφόρνιας με τα γαλλικά κρασιά. Η Καλιφόρνια κέρδισε και ο μόνος δημοσιογράφος που κάλυψε την εκδήλωση δέχτηκε πιέσεις να μην το αναφέρει.

 

 1. Μια μελέτη του 2005 διαπίστωσε ότι οι βαθμολογίες των «ειδικών του κρασιού» είναι ουσιαστικά χωρίς νόημα, αποκαλύπτοντας ότι η βαθμολογία ενός τυπικού κριτή για ένα κρασί ποικίλει κατά συν / πλην τέσσερις βαθμούς σε τρεις τυφλές δοκιμές από το ίδιο μπουκάλι.

 

 1. Υπάρχει ένας οργανισμός που χρησιμοποιεί γευσιγνωσίες κρασιού για να σκάψει πηγάδια στην Αφρική. Ονομάζεται Wine to Water.

 

 1. Το γηραιότερο άτομο στον κόσμο απέδωσε το γεγονός ότι έζησε τόσο (122) σε μια διατροφή που βασίζεται στην κατανάλωση ελαιόλαδου, κρασιού Port και 1 κιλού σοκολάτας την εβδομάδα.
 2. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ένα ποτήρι κρασιού με ειδικό σχήμα, που διασφάλιζε το γεγονός ότι κάποιος δεν πίνει πολύ. για να διασφαλίσουν την μέτρια κατανάλωση του ποτού. Εάν το κρασί που σερβίραν στο ποτήρι υπερέβαινε ένα ορισμένο επίπεδο, τότε όλο το περιεχόμενο του ποτηριού χυνόταν έξω.
 3. Κατά τη διάρκεια της Ποτο-Απαγόρευσης στις ΗΠΑ, το μείγμα χυμού σταφυλιού πωλούταν με την προειδοποίηση “Αφού διαλύσετε το περιεχόμενο σε ένα γαλόνι νερού, μην τοποθετείτε το υγρό σε μια κανάτα για είκοσι ημέρες, γιατί τότε θα μετατραπεί σε κρασί.”

 

 1. Το 2001, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων κρασιού έδωσε μια από τις χαμηλότερες δυνατές βαθμολογίες σε Μπορντό μέσης τιμής που σερβίρεται σε ένα φθηνό μπουκάλι. Όταν το ίδιο κρασί σερβιρίστηκε σε ένα ακριβό μπουκάλι, έλαβε έλαβε μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες.

 

 1. Το 1982 ένας άνδρας κατάφερε να μπει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και περιφέρονταν μισή ώρα τρώγοντας τυρί τσένταρ και πίνοντας κρασί. Σκόνταψε σε διάφορους συναγερμούς, αλλά ήταν ελαττωματικοί. Είδε τα βασιλικά πορτρέτα και μάλιστα έκατσε και στο θρόνο για μια στιγμή. Αφού ήπιε μισό μπουκάλι κρασί, κουράστηκε και… έφυγε. Τον εντόπισαν στη δεύτερη εισβολή του αλλά επειδή δεν θεωρούνταν ποινικό αδίκημα αυτό που έκανε τον καταδίκασαν μόνο για την κλοπή του κρασιού.
 2. Ο πρίγκιπας Κάρολος χρησιμοποιεί κρασί αντί για πετρέλαιο για να βάλει μπρος μια vintage Άστον Μάρτιν που έχει.
 3. Στο Βιετνάμ, μπορείτε να παραγγείλετε ένα κρασί με κόμπρα από το μενού των εστιατορίων. Ο σερβιτόρος θα πάρει μια ζωντανή κόμπρα, θα τη σκοτώσει επί τόπου, θα στραγγίσει το αίμα σε ένα ποτήρι κρασί ρυζιού και θα βάλει από πάνω την καρδιά της κόμπρας που χτυπάει ακόμα. Το καταπίνετε αμέσως σαν σφηνάκι.

 

 1. Ο Σουηδός πρώην δάσκαλος φυσικής αγωγής, ο Richard Juhlin που έχει το ρεκόρ για τις περισσότερες σαμπάνιες που έχει δοκιμάσει στη ζωή του (12.000), στη διάσημη τυφλή δοκιμή του 2003, που διοργανώθηκε από το Spectacle du Monde, αναγνώρισε σωστά 43 από τα 50 κρασιά. Αυτός που ήρθε στη δεύτερη απάντησε σωστά μόνο για τέσσερα κρασιά!

 

 1. Οι Κινέζοι που θέλουν να δείξουν τον πλούτο τους πίνουν ακριβά ερυθρά κρασιά αναμεμειγμένα με Coca-Cola και Sprite για να τα κάνουν να είναι πιο εύγευστο.

 

 1. Η σάλτσα σόγιας περιέχει 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο κρασί.
 2. Το να είσαι ξύπνιος για 17 ώρες οδηγεί σε μείωση της απόδοσης, που ισούται με αυτό που παθαίνεις όταν πίνεις δύο ποτήρια κρασί.
 3. Ολόκληρο το φυτό πικραλίδας είναι βρώσιμο. 100 γρ. των φύλλων του παρέχουν σχεδόν 750% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Κ, τα άνθη της μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή κρασιού, η ρίζα της μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ενός ποτού με γεύση καφέ και χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορα αναψυκτικά. πηγή
 4. Σε ένα πείραμα, διαπιστώθηκε ότι οι πότες κρασιού πληρώνουν περισσότερα για κρασιά με δύσκολη προφορά. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες που γνώριζαν περισσότερα για το κρασί είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ότι τα κρασιά με δύσκολο όνομα αξίζουν περισσότερα χρήματα. πηγή
 5. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι βασιλιάδες απέφυγαν το κρασί λόγω της ομοιότητάς του με το αίμα. Πίστευαν ότι ήταν το αίμα εκείνων που μάχονταν τους θεούς και έχασαν και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο η κατανάλωση κρασιού έκανε τους ανθρώπους να χαλαρώνουν στις αισθήσεις τους και τους έκανε λίγο τρελούς. πηγή

 

 1. Μπορείτε να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί με το παπούτσι σας.

 

 1. Οι τίγρεις στην Κίνα εκτρέφονται σε αιχμαλωσία. Εκείνες που βρίσκονται σε αιχμαλωσία ξεπερνούν κατά πολύ την ποσότητα των άγριων τίγρεων, καθώς οι τίγρεις σε αιχμαλωσία παροτρύνονται να γεννήσουν 3 φορές συχνότερα από το φυσικό τους ρυθμό. Τα μωρά απογαλακτίζονται κατόπιν σε χοίρους ή σκύλους Όλα αυτά γίνονται για να φτιαχτεί το κρασί Tiger Bone.πηγή
 2. Η κόκα κόλα αρχικά κυκλοφόρησε ως θεραπεία σε πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλής σεξουαλικής λίμπιντο. Ο δημιουργός του Coke, John Pemberton αναγκάστηκε να αφαιρέσει το αλκοόλ από την αρχική coke wine formula λόγω της Ποτο-Απαγόρευσης, αλλά πρόλαβε να πει ότι αυτή η έκδοση ήταν ‘η πιο υπέροχη αναζωογονητική συνταγή’.
 3. Στον Αρκτικό κύκλο υπάρχει ένα αλκοολούχο ποτό που ονομάζεται seagull wine. Αυτό γίνεται στην κυριολεξία από γλάρο, αφού βάζουνε ένα γλάρο σε ένα καθαρό μπουκάλι νερό και το αφήνουνε στον ήλιο να ζυμωθεί. Δείτε περισσότερα εδώ!.
 4. Στη δεκαετία του 1860, ένας Γάλλος χημικός έκανε μια περιουσία πουλώντας κόκκινο κρασί αναμεμειγμένο με κοκαΐνη. Το «Vin Mariani» εγκρίθηκε από τη βασίλισσα Βικτώρια, τον Πρόεδρο McKinley και τον Πάπα Leo XIII.πηγή
 5. Κάποιος, κάποτε, έκανε κρασί από κάμπιες. Σε ένα τυφλό τεστ, οι δοκιμαστές βαθμολόγησαν το κρασί 7/10, λέγοντας ότι είχε παρόμοια γεύση με το κρασί σταφυλιών.
 6. Όλα τα πλοία του Βασιλικού Ναυτικού που επιθυμούν να εισέλθουν στο Λιμάνι του Λονδίνου πρέπει ακόμη να δώσουν δώρο ένα βαρέλι ρούμι ή κρασί στον Constable του Πύργου του Λονδίνου κατά την είσοδο.  πηγή
 7. Στην Ιαπωνία υπάρχει ένα σπα όπου μπορείτε να κολυμπήσετε σε πισίνα με τσάι, καφέ και κρασί. πηγή
 8. Το παλαιότερο διατηρημένο μπουκάλι κρασί είναι περίπου 1700 ετών και εκτίθεται σε γερμανικό μουσείο. πηγή
 9. Τα πόδια» στο κρασί δεν καθορίζουν πραγματικά την ποιότητα, αλλά καθορίζουν μόνο ότι το κρασί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Εάν καλύψετε το ποτήρι με το χέρι σας, τα πόδια θα εξαφανιστούν.
 10. Στη Γερμανία είναι νόμιμο να πίνετε μπύρα και κρασί στα 14 με γονική επίβλεψη, στα 16 μπορείτε να πίνετε μπύρα και κρασί χωρίς γονική επίβλεψη και στα 18 μπορείτε να πίνετε οποιοδήποτε αλκοόλ χωρίς γονική επίβλεψη.
 11. Ένα πείραμα του 1997 διαπίστωσε ότι όταν έπαιζε γαλλική μουσική σε ένα κατάστημα, περισσότεροι πελάτες αγόραζαν γαλλικό κρασί. Όταν η μουσική άλλαξε στα γερμανικά, υπήρχαν περισσότερες πωλήσεις γερμανικού κρασιού.

 

Share this post