4 τρόποι για να παγώσετε το κρασί πιο γρήγορα

4 τρόποι για να παγώσετε το κρασί πιο γρήγορα

cooler

Έχετε όρεξη για ένα ποτήρι κρασί αλλά δεν έχετε το χρόνο να περιμένετε να παγώσει η αγαπημένη σας μαλαγουζιά στο ψυγείο; Για να μην περιμένετε σας προτείνουμε τέσσερις τρόπους με τους οποίους ένα μπουκάλι κρασί μπορεί να κρυώσει μέσα σε 20 λεπτά ή και λιγότερο!
1. Προσθέστε αλάτι…

Όπως ήδη ξέρετε το κρασί κρυώνει πιο γρήγορα αν το βάλουμε σε ένα δοχείο με πάγο. Όπως σας έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο εδώ, αν τοποθετήσουμε κρύο νερό μαζί με τον πάγο, το κρασί κρυώνει πιο γρήγορα. Ξέρατε όμως ότι η προσθήκη αλατιού σε αυτό το μίγμα, θα κάνει το κρασί σας να κρυώσει ακόμα γρηγορότερα; Το αλάτι μειώνει το σημείο πήξης του νερού και του επιτρέπει να γίνει πιο κρύο, χωρίς να μετατρέπεται σε πάγο . Αυτό σημαίνει ότι το μπουκάλι με το κρασί παγώνει ακόμα πιο γρήγορα.

2. Στριφογυρίστε το μπουκάλι!
Αν η μέθοδος με το τρίπτυχο κρύο νερό-πάγος-αλάτι δεν παγώνει το κρασί τόσο γρήγορα όσο θα θέλατε, τοποθετήστε το κουβά δίπλα σας στο τραπέζι και στριφογυρνάτε απαλά το μπουκάλι μέσα στο κρύο νερό κάθε δυο λεπτά. Όταν το κάνετε αυτό, περισσότερο κρασί έρχεται σε επαφή με το κρύο γυαλί στα τοιχώματα του μπουκαλιού και έτσι ψύχεται γρηγορότερα. Αυτή η μέθοδος, πρέπει να θυμάστε ότι δεν προτείνεται για τα αφρώδη κρασιά. Αν το δοκιμάσετε με σαμπάνια, θα είναι θέμα χρόνου να σκάσει το μπουκάλι!

3. Βρέξτε τη φιάλη
Αν βάλετε το κρασί στη κατάψυξη θα κρυώσει σχετικά γρήγορα. Αν όμως θέλετε ΑΚΟΜΑ πιο γρήγορα, κάντε το εξής. Βρέξτε μια πετσέτα κουζίνας και τυλίξτε με αυτή την φιάλη. Η υγρασία βοηθάει να διατηρηθεί το κρύο καλύτερα και η υγρή πετσέτα τυλιγμένη γύρω από τη φιάλη, μας διασφαλίζει ότι όλη η επιφάνεια του μπουκαλιού έρχεται σε επαφή με το κρύο.

4. Μοιράστε το κρασί σε ποτήρια
Άλλος ένας τρόπος να απολαύσετε γρήγορα παγωμένο κρασί είναι να το σερβίρετε σε ποτήρια και να βάλετε τα ποτήρια στο ψυγείο. Σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμο και παγωμένο. Οι μικρότερες μερίδες κρασιού παγώνουν πιο γρήγορα.

Share this post