4+1 Gadgets Κρασιού Στα Οποία Αξίζει Να Επενδύσετε

4+1 Gadgets Κρασιού Στα Οποία Αξίζει Να Επενδύσετε

Υπάρχουν πολλά gadgets στην αγορά που υπόσχονται να κάνουν την κατανάλωση του κρασιού μια πιο ευχάριστη εμπειρία.

Από συντηρητές κρασιού υψηλής τεχνολογίας και θερμόμετρα μέχρι ηλεκτρικά ανοιχτήρια για εύκολη πρόσβαση. Αν παρασυρθείτε, μπορεί να ξοδέψετε χιλιάδες ευρώ, πριν ακόμα πιείτε κρασί.

Ωστόσο, τα περισσότερα από τα εργαλεία είναι περιττά – και υπερτιμημένα.

Υπάρχουν όμως κάποια gadgets κρασιού  που χρειάζονται πραγματικά για να βελτιώσουν την οινική σας εμπειρία.

1. Τιρμπουσόν σερβιτόρου τύπου “waiters friend”

Το τιρμπουσόν του σερβιτόρου είναι ένα βασικό-αλλά απαραίτητο gadget που δεν θα σας κοστίσει πολύ, αλλά θα διασφαλίσετε ότι είστε σε θέση να αφαιρέσετε γρήγορα και ομαλά το φελλό ενός μπουκαλιού κρασιού.  Αυτό το είδος ανοιχτηριού – αν χρησιμοποιηθεί σωστά – επιτρέπει το να είστε σίγουροι ότι το κρασί σας δεν θα καταστραφεί από κομμάτια φελλού που θα πέσουν μέσα.

Οι τιμές γι αυτού του τύπου τα ανοιχτήρια ξεκινάνε από 3,5-4€ και μπορεί να φτάσουν κάποιες εκατοντάδες € για ανοιχτήρια κραμάτων τιτανίου, ανθρακονημάτων κλπ.

2. Ποτήρια για ερυθρό και για λευκό κρασί

Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές γυάλινων ποτηριών έχουν δημιουργήσει εξειδικευμένα ποτήρια για όλες τις διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, συμπεριλαμβανομένων του Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, σαμπάνιας, κ.λπ. Κάθε είδος ποτηριού γίνεται ανάλογα με το συγκεκριμένο στυλ κρασιού, προκειμένου να συλλάβει την ουσία του. Μερικά κρασιά είναι όξινα, άλλα είναι τανικά, κάποια είναι γλυκά κλπ. Τα ποτήρια φτιάχνονται με συγκεκριμένο σχήμα έτσι ώστε το κρασί να φτάνει με τον κατάλληλο τρόπο στην μύτη και στην κατάλληλη περιοχή στο στόμα για να ενεργοποιεί το σωστό σημείο της γλώσσας και να απολαύσετε κάθε γουλιά.

Ωστόσο θα μπορούσατε να προμηθευτείτε ένα ποτήρι για ερυθρό και ένα για λευκό κρασί που να καλύπτουν μια αρκετά μεγάλη γκάμα ποικιλιών.

3. Coravin

Το Coravin είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τα υπόλοιπα ανοιχτήρια κρασιού. Αυτό το εύχρηστο εργαλείο σας επιτρέπει να πάρετε κρασί από το μπουκάλι χωρίς να το ανοίξετε. Το μηχάνημα βάζει μια βελόνα στον φελλό και απορροφά λίγο κρασί, γεμίζοντας το κενό που δημιουργείτε στην φιάλη με αδρανές αέριο αργόν.

Αυτό μπορεί να είναι ένα ιδανικό προϊόν για όσους θέλουν μόνο ένα ποτήρι, ειδικά εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα πραγματικά ιδιαίτερο μπουκάλι.

Το μόνο εμπόδιο με αυτό το επιθυμητό εργαλείο είναι η τιμή του > 200 δολάρια.

4. Ένα φίλτρο και ένα χωνί

Ένα φίλτρο και ένα χωνί είναι ανεκτίμητα εργαλεία, ειδικά εάν πίνετε κόκκινο κρασί, καθώς τα ιζήματα μπορούν να καταλήξουν στο ποτήρι.

Με ένα φίλτρο, θα είστε σε θέση να βεβαιωθείτε ότι το ποτήρι σας είναι απαλλαγμένο από κοκκώδη υπολείμματα.

Τιμή: από 14€

5. Πλαστικά παγάκια

Το να διατηρήσετε το λευκό κρασί σας παγωμένο μπορεί να είναι μια ανησυχητική μάχη, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Θέλετε να κρατήσετε το ποτό σας δροσερό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το νερώσετε με παγάκια.

Υπάρχουν πλαστικά παγάκια γεμάτα με νερό, τα οποία ψύχουν το κρασί σας χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη γεύση.

Διαβάστε σχετικά: Ιδέες για δώρα για φίλους σας που αγαπούν το κρασί

Share this post