7 κλειδιά 2018 Ταζογλίδου Ευστρατία

7 κλειδιά 2018 Ταζογλίδου Ευστρατία

Review of:
Version:
2018
Price:
17

Reviewed by:
Rating:
18
On 9 Μαρτίου, 2023
Last modified:9 Μαρτίου, 2023

Summary:

Περιοχή: Π.Ο.Π. Νάουσα

Ποικιλία: Ξινόμαυρο

Για όσους απορούν τι μπορεί να σημαίνει το 7 κλειδιά, η απάντηση έχει να κάνει με 7 διαφορετικά αμπελοτόπια με διαφορετικά υψόμετρα στα ορεινά της Νάουσας.

Η επιλογή των καρπών γίνεται σχολαστικά,  πρέμνο-πρέμνο και το κρασί ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η ετήσια παραγωγή κυμαίνεται γύρω από τις 5.000 φιάλες.

Όπως προδίδει και το όνομα του κρασιού, αυτή η Νάουσα είναι ο καρπός της “συναρμολόγησης” 7 διαφορετικών αγροτεμαχίων που προέρχονται από τους ομορφότερους αμπελώνες της περιοχής. Η προσπάθεια εναρμόνισης εκφράσεων διαφορετικών εκφράσεων terroir, έχει σαν αποτέλεσμα μια εναλλαγή old school προσωπικότητας με τυπικότητα αλλά και την προσπάθεια μιας εφηβικής επανάστασης που εν τέλει συνυπάρχουν, προβάλλοντας αξιοπρεπή δομή και ισορροπία. Αρώματα κερασιού, δαμάσκηνου, μαύρων φρούτων του δάσους, νότες λιαστής ντομάτας και καπνού κάνουν συστάσεις στην μύτη. Στον ουρανίσκο μέτριο+ σώμα, με έντονη παρουσία τανινών και χαρακτηριστική οξύτητα που δηλώνουν την καταγωγή του κρασιού και τονίζουν τα αρώματα μαύρων και κόκκινων φρούτων, λιαστής ντομάτας, σανού και καπνού στον μέσο ουρανίσκο. Ανιχνεύονται επίσης ίχνη δέρματος και μανιταριών. Αλκοόλ 14%.

Τιμή: 17€

Βαθμολογία: 89/100

Share this post