8+1 λόγοι που η μπύρα είναι καλύτερη απ’ ότι νομίζατε

8+1 λόγοι που η μπύρα είναι καλύτερη απ’ ότι νομίζατε

Η μπύρα έχει πολλές χρήσεις που ίσως δεν έχετε γνωρίσει ποτέ. Ξέρατε ότι μας κάνει να γερνάμε πιο σιγά, μειώνει το φριζάρισμα των μαλλιών, γίνεται εξαιρετική μάσκα προσώπου και κάνει καλό στη καρδιά; Διαβάστε παρακάτω…

  1. Η μπύρα μπορεί να είναι πιο θρεπτική από άλλα αλκοολούχα ποτά

Το κρασί συγκεντρώνει όλα τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά η μπύρα έχει εξίσου πολλά αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, η μπύρα είναι υψηλότερη σε πρωτεΐνες και βιταμίνη Β. Αν θέλετε να πιείτε κάποιο ποτό θρεπτικό, προτιμήστε τη μπύρα που περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, φωσφορικά άλατα και ίνες.

  1. Με μια μπύρα μπορούμε να πανάρουμε διάφορα τρόφιμα

Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε κουρκούτι με μπύρα, πανάροντας διάφορα τρόφιμα όπως μπακαλιάρο ή κοτόπουλο ή ακόμα και ντορίτος!

 

  1. Μια μπύρα την ημέρα διώξει τη γήρανση πιο πέρα!

Μια μελέτη στο περιοδικό New England Journal of Medicine κατέδειξε ότι οι γυναίκες που πίνουν ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα είχαν λιγότερη γνωστική δυσλειτουργία και λιγότερη πτώση της γνωστικής τους λειτουργίας σε σύγκριση με τις γυναίκες που απέφυγαν οποιαδήποτε αλκοολούχα ποτά. Οι ερευνητές θεωρούν ότι το αλκοόλ προστατεύει τον εγκέφαλο βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Βέβαια, τα άτομα της μελέτης επωφελήθηκαν από οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό που ήπιαν με μέτρο αλλά η θρεπτική μπύρα είναι η καλύτερη, σύμφωνα με τους φανατικούς λάτρεις της.

  1. Η μπύρα κάνει καλό στη καρδιά

Δεν έχει σημασία αν είστε άνδρας ή γυναίκα. Η κατανάλωση της μπύρας κρατά την καρδιά σας υγιή. Σύμφωνα με μια μελέτη ερευνητών του Fondazione di Ricerca e Cura της Ιταλίας, η μετριοπαθής κατανάλωση μπύρας (λίγο περισσότερο από ένα ποτήρι μπύρας την ημέρα) μειώνει κατά 31% τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

  1. Η μπύρα αποτρέπει την πέτρα στα νεφρά

Η κατανάλωση μπύρας θα μπορούσε να συμβάλει στην μείωση του κινδύνου ανάπτυξης λίθων στα νεφρά, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στην Κλινική Εφημερίδα της Αμερικανικής Νεφρολογικής Εταιρείας. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, οι άνδρες και οι γυναίκες που έπιναν μέτρια ποσότητα μπύρας μείωσαν τον κίνδυνο ανάπτυξης πέτρας κατά 41%. Αντίθετα, η κατανάλωση αναψυκτικών αύξησε τον κίνδυνο κατά 23%.

  1. Η μπύρα μειώνει το φριζάρισμα και δίνει όγκο στο μαλλί

Σύμφωνα με τους ειδικούς για να απαλλαγούν οι γυναίκες από το φριζάρισμα των μαλλιών και να αυξήσουν τον όγκο, μπορούν να ξεκινήσουν να λούζονται με γερμανική ή βελγική μπύρα. Η βύνη θρέφει και λειαίνει τα μαλλιά, ενώ οι ζύμες της μπύρας δυναμώνουν τις τρίχες και αυξάνουν τον όγκο. Ακόμα και διασημότητες όπως η Catherine Zeta-Jones βάζουν μπύρα στα μαλλιά τους.

  1. Κάνουμε μπάνιο στη μπύρα για να έχουμε καλύτερο δέρμα

Τα “spa beer” είναι ολοένα και πιο γνωστά στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι πηγαίνουν σε τέτοια spa για να κάνουν μπάνιο με lager σκούρα μπύρα, που φημίζεται για τα ιαματικά της οφέλη στο δέρμα, σε σώμα και πρόσωπο.  Οι πελάτες σε αυτές τις ιαματικές πηγές κάνουν μάλιστα και μάσκα προσώπου με μπύρα, η οποία ονομάζεται gooey mask και περιλαμβάνει λυκίσκο, βύνη, μέλι και κρεμώδες τυρί.

  1. Το μαγείρεμα με μπύρα κάνει το φαγητό νοστιμότερο

Μπορεί να γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τη μαγειρική με κρασί, όμως λίγοι είναι αυτοί που μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας μπύρα. Δοκιμάστε τη και θα ενθουσιαστείτε!

 

Διαβάστε σχετικά: Γιατί τα καλά μπαρ δεν σερβίρουν την μπύρα σε παγωμένο ποτήρι;

Ο αφρός της μπύρας είναι ολόκληρη επιστήμη. Ανακαλύψτε τον

 

Share this post