Άνταμ Κοντοβάς έρχεται στο Gastronomy Festival του Canteen την Τετάρτη 23/9

Άνταμ Κοντοβάς έρχεται στο Gastronomy Festival του Canteen την Τετάρτη 23/9

Το Gastronomy Festival, επιστρέφει στο wine restaurant Canteen, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου με φιλοξενούμενο τον ταλαντούχο σεφ Άνταμ Κοντοβά.

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, ο Άνταμ Κοντοβάς, ένας από τους τολμηρότερους και πολυβραβευμένους σεφ της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, παρουσιάζει ένα signature menu που θα συνδυαστεί με κρασιά του κτήματος Παυλίδη.

Το μενού και το wine pairing

Άνταμ Κοντοβάς

Ο Ανταμ Κοντοβάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985, αποφοίτησε από τη Σχολή Μαγειρικής με άριστα και στη συνέχεια εργάστηκε σαν μαθητής στην ‘’Γιορτή Μπαξεβάνη’’.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο εστιατόριο 2Mazi, κοντά σε έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες Chef, τον Γιάννη Μπαξεβάνη. Δοκιμάζοντας κάτι εντελώς διαφορετικό, εργάστηκε ως sous chef στο James Joyce Irish Pub & Restaurant

Νιώθοντας την ανάγκη να εξελίξει τον εαυτό του, εργάστηκε στο βραβευμένο εστιατόριο “Danu at the Brehon” στην Ιρλανδία, όπου πολύ γρήγορα κατάφερε να προαχθεί σε chef de partie.

Μετά το πέρασμα δύο χρόνων επέστρεψε στην Ελλάδα και στο πολυβραβευμένο Amanzoe, μαγειρεύοντας για μερικούς από τους πιο πολυσυζητημένους VIPS του κόσμου. Με την επιστροφή του στην Αθήνα ακολούθησε το Premiere του Intercontinental Hotel. Αναλαμβάνοντας καθήκοντα chef de cuisine, συνέβαλε ενεργά στην αναγνώριση του εστιατορίου ως ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, καθώς και στη βράβευσή του με Χρυσό Σκούφο.

Το 2015, ανέλαβε την πρώτη του κουζίνα ως head chef. Ηταν μία εξαιρετική χρονιά στην οποία απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Νέου Chef από το περιοδικό FNL, καθώς και το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Την ίδια χρονιά, ψηφίστηκε από το περιοδικό Athens Voice ως μέλος της dream team των νέων Ελλήνων Chef.

Το 2016, η αγάπη και το ενδιαφέρον του για τα ψάρια και τα θαλασσινά τον οδήγησε στις Βρυξέλλες και πιο συγκεκριμένα στο Sea Grill, βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο του. Από το 2017-2019 ανέλαβε το βραβευμένο Mylos Bar Restaurant στη Σαντορίνη με μεγάλη επιτυχία που τους χάρισε το βραβείο Ελληνικής κουζίνας και ένα αστέρι από το FnL guide.

Το Νοέμβριο του 2018, ταξίδεψε στο Όσλο της Νορβηγίας όπου εργάστηκε ως stagiaire στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin «Μaaemo».

Από την άνοιξη του 2019 ανέλαβε ως Executive Chef το boutique hotel Astarte Suites στη Σαντορίνη συμβάλλοντας ενεργά στην ανάδειξή του ως γαστρονομικού προορισμού για το νησί, ενώ από το φετινό καλοκαίρι τον βρίσκουμε μαζί με την ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Κάιν του Μετς, στο Kobra, ένα νεοσύστατο bar restaurant στα Εξάρχεια.

Share this post