Αμ Σιγάλας 2018

Αμ Σιγάλας 2018

Review of:
Version:
2018
Price:
12.40

Reviewed by:
Rating:
17.5+
On 15 Φεβρουαρίου, 2019
Last modified:15 Φεβρουαρίου, 2019

Summary:

 

 

Περιοχή: Σαντορίνη, Πάρος Π.Γ.Ε. Κυκλάδες

Ποικιλία: Ασύρτικο 50%, Μονεμβασιά 50%

Η καινούργια ετικέτα του κτήματος Σιγάλα που αντικατέστησε την entry level ετικέτα του οινοποιείου της Οίας, Αα (ένα χαρμάνι των ποικιλιών Ασύρτικο & Αθήρι από Σαντορινιούς αμπελώνες)

Μάλλον δυο είναι οι κύριοι λόγοι που οδήγησαν στο λανσάρισμα του καινούργιου αυτού κρασιού: η συνεχόμενη αύξηση των τιμών αγοράς των σταφυλιών της Σαντορίνης, με συνέπεια την αύξηση των τιμών των κρασιών ακόμα και αυτής της οικονομικότερης κατηγορίας και δεύτερον το “άνοιγμα” στην ευρύτερη γκάμα σταφυλιών της περιοχής των Κυκλάδων που σαφέστατα μπορεί να βοηθήσει εκτός των άλλων και σε “φρενάρισμα” της αχαλίνωτης αύξησης των τιμών των περιώνυμων προϊόντων της Θηραϊκής γης.

Η “ευέλικτη” ποικιλία, μονεμβασιά, είναι η μοναδική λευκή ποικιλία της Ελλάδας που συμμετέχει σε λευκά, σε ερυθρά και σε γλυκά κρασιά ΠΟΠ. Μπορεί η καταγωγή της ποικιλίας να είναι η περιοχή της Πελοποννήσου (Λακωνία), τα νησιά των Κυκλάδων όμως και ιδιαίτερα η Πάρος, ευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά σήμερα για την καλλιέργειά της,

Η ζύμωση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία. Το ανοιχτό λεμονοπράσινο αυτό mainstream κρασί, προσφέρει ελκυστικά αρώματα φρεσκοκομμένων φρούτων οπωρώνα που συμπληρώνονται από νότες εσπεριδοειδών, χαμομηλιού και μια υπενθύμιση ορυκτού. Χυμώδες και ενεργητικό στο στόμα, με ικανοποιητική λεμονάτη οξύτητα, άφθονα φρούτα και νότες λουλουδιών πάνω σε ένα ορυκτό υπόστρωμα, αφήνει μια ευχάριστη ανάμνηση στον ουρανίσκο για αρκετή ώρα . Μέτριο(-) σώμα, κατάλληλο για κατανάλωση by the glass, αλλά και ιδανικός σύντροφος για ελαφριά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, ψάρια και καλοκαιρινές σαλάτες. Αλκοόλ 13%.

Τιμή: 12,40€

Βαθμολογία: 89/100

Share this post