Το WSPC ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον Αμερικανικό οργανισμό εκπαίδευσης κρασιών Wine Scholar Guild (WSG)

Το WSPC ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον Αμερικανικό οργανισμό εκπαίδευσης κρασιών Wine Scholar Guild (WSG)

To WSG ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό τη σε βάθος ανάλυση χωρών και περιοχών. Πρωταρχικός τους στόχος, η Αμερικανική αγορά όπου – αν και τεράστια σε κατανάλωση κρασιών – υπήρχε μεγάλη ανάγκη για πραγματική γνώση στα κρασιά της Γαλλίας. Σήμερα, το WSG είναι σε πέντε ηπείρους και σε 35 χώρες. Τα προγράμματά τους οδηγούν σε μία ενδελεχή γνώση των No. 1 οινοπαραγωγικών χωρών του κόσμου: της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Wine Scholar Guild, σε μία προσπάθεια ακριβούς μεταφράσεως, σημαίνει: η Συντεχνία των Λόγιων του Κρασιού. Σε μία πιο ελεύθερη απόδοση της μετάφρασης σημαίνει η Λέσχη των Μελετητών του Κρασιού. Όπως κι αν το αποδώσει κάποιος στα Ελληνικά, σίγουρα για να κατακτήσεις το να είσαι ένας από αυτούς χρειάζεται μεθοδικότητα και ενδελεχή μελέτη.

– Οι απόφοιτοι ή οι τελειόφοιτοι του Επιπέδου 3 / WSET Level 3 Award in Wines, έχουν πλέον τη δυνατότητα να ακολουθήσουν την εξειδίκευση ανά χώρα και να αποκτήσουν την Αμερικανική Πιστοποίηση!

– Οι σπουδαστές που έχουν επάρκεια για να φοιτήσουν στο Court of Master Sommeliers, φοιτώντας παράλληλα στο WSG αποκτούν μεγαλύτερες πιθανότητες να κατακτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο MS!

– Η «εξειδίκευση ανά χώρα» είναι το επόμενο βήμα για όσους εργάζονται στον οινικό κλάδο ή / και εμπορεύονται στον ευρύτερο χώρο της εστίασης και φυσικά για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν καριέρα οινοχόου.

– Οι τελειόφοιτοι ή οι απόφοιτοι WSET Diplomas μπορούν να εξειδικευτούν σε όποια χώρα επιθυμούν επενδύοντας πια στην κάθετη εκμάθηση.
Όμως η απόκτηση ενός ή όλων των WSG δεν είναι μόνο προνόμιο των επαγγελματιών αλλά είναι ανοιχτή και στους απλούς καταναλωτές, όπου το κρασί, και η σε βάθος γνώση του, είναι για αυτούς κάτι παραπάνω από χόμπι.

Οι σπουδαστές μέσω του WSPC, σπουδάζουν απευθείας με την Αμερική και ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις τελικές τους εξετάσεις αποκτούν την Αμερικανική Πιστοποίηση. Με την εγγραφή τους αποκτούν το εγχειρίδιο του κάθε προγράμματος, καθώς και πρόσβαση σε ένα πλούσιο διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο προσφέρει διαδραστική εκμάθηση με ασκήσεις προφοράς για την κάθε χώρα, τις περιοχές και τις ποικιλίες της, μέχρι και online κουίζ!

Σας εύχομαι Καλή Αρχή στο νέο Ακαδημαϊκό εξάμηνο και εύχομαι πολύ σύντομα να έχετε την επάρκεια να εγγραφείτε και στα προγράμματα της Αμερικής!

για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ: 210 98 82 544 και 540
Email: education@wspc.gr

Share this post