Ποιά Ελληνικά εστιατόρια πήραν αστέρι Michelin για το 2022

Ποιά Ελληνικά εστιατόρια πήραν αστέρι Michelin για το 2022

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός δημοσίευσε τη λίστα με τα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύονται με αστέρια Michelin και τις τιμητικές διακρίσεις.

27 εστιατόρια επιλέχτηκαν με το περίφημο Delta, το οποίο βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. να βραβεύεται απευθείας με 2 αστέρια Michelin, πιστοποιώντας την εξαιρετική δουλειά που κάνουν ο Θάνος Φέσκος με τον Γιώργο Παπαζαχαρία. Το Soil των Τάσου Μαντή και Αλέξανδρου Μουρίδη και το The Zillers με την δημιουργική φιλοσοφία του Παύλου Κυριάκη, ήταν οι νέες είσοδοι με 1* .

Soil

Το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel και το CTC διατήρησαν το αστέρι που πήραν για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο ενώ το ίδιο έκαναν και τα Botrini’s, Hytra και Varoulko Seaside. Η Σπονδή έχασε το ένα από τα δύο αστέρια της (1* φέτος).

Στην κατηγορία του Michelin Bib Gourmand, το Nolan, το Οικείο και το Cerdo Negro 1985 br;iskontai για ακόμη μία χρονιά. Το Bib Gourmand χρησιμοποιείται από τη Michelin από το 1997 ως ένδειξη αναγνώρισης της καλής ποιότητας-τιμής των εστιατορίων.

Στις επιλογές του οδηγού τέσσερα εστιατόρια εμφανίζονται για πρώτη φορά τα: Veri Table, Hervé’s, Λινού Σούμπασης και Σια και Merceri  μαζί με το Aleria, Le Pavillon, Άνετον, Cookoovaya, Vezene, Sense, Alficon, GB Roof Garden, Okio, Athénée και Annie’s Fine Cooking.

Διαβάστε σχετικά: Τι είναι τα πολυπόθητα αστέρια Michelin;

Share this post