Αύξηση των εσόδων για το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά της LVMH το 2017

Αύξηση των εσόδων για το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά της LVMH το 2017

Ο γαλλικός όμιλος ειδών πολυτελείας Louis Vuitton Moët Hennessy ανακοίνωσε στα ετήσια αποτελέσματα του για το 2017 ότι το τμήμα κρασιού και των οινοπνευματωδών ποτών σημείωσε σημαντική ανάπτυξη το περασμένο έτος χάρη στις ΗΠΑ και την ανάκαμψη στην Κίνα.

Συνολικά ο όμιλος ανακοίνωσε έσοδα ύψους 42,6 δισ. Ευρώ το 2017, σημειώνοντας αύξηση 13% σε σχέση με το 2016.
Τα αναφερόμενα έσοδα από την κατηγορία κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών αυξήθηκαν κατά 5% μεταξύ 2016 και 2017 από 4,8 δισ. Ευρώ σε πάνω από 5 δισ. Ευρώ.

Η απόδοση των εμπορικών σημάτων κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών σε όλες τις αγορές περιγράφηκε ως “καλή”, αλλά ήταν το μόνο μέρος της LVMH που δεν είχε διψήφια ανάπτυξη το 2017, την οποία ο όμιλος απέδωσε σε «περιορισμούς στην προσφορά» το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η σαμπάνια αυξήθηκε σταθερά, σε όγκο  4%, ενώ 7,5 εκατομμύρια κιβώτια Cognac μεταφέρθηκαν το 2017 με τους όγκους της Hennessy να αυξάνονται κατά 8%.

Όπως ανέφερε το Reuter : Ένας ισχυρός ισολογισμός με 24% net gearing και € 4,7 δισ. ελεύθερης ταμειακής ροής, παρέχει υποστήριξη για συνεχιζόμενες επενδύσεις σε μερίδια αγοράς για τα εμπορικά σήματα του ομίλου », πρόσθεσαν οι αναλυτές της Deutsche Bank, διατηρώντας τη βαθμολογία” hold “στη LVMH.

Ο Bernard Arnault, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, δήλωσε: “Η LVMH πέτυχε άλλο ένα χρόνο ρεκόρ. Η εξαιρετική απόδοση, στην οποία συνέβαλαν όλες οι επιχειρήσεις μας, οφείλεται εν μέρει στο έντονο περιβάλλον αλλά κυρίως στην αξιοσημείωτη δημιουργική δύναμη των brands μας και στην ικανότητά τους να επανεφεύρουν συνεχώς τον εαυτό τους.

“Η συνέχιση της καινοτομίας, του επιχειρηματικού πνεύματος και της επιδίωξης για αριστεία: όλοι οι οίκοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν αυτές τις βασικές αξίες διατηρώντας παράλληλα την αυστηρή εκτέλεση των στρατηγικών τους. Σε ένα περιβάλλον που παραμένει αβέβαιο, μπορούμε να βασιστούμε στην ελκυστικότητα των μαρκών μας και στην ευκινησία των ομάδων μας να ενισχύσουμε για άλλη μια φορά το 2018 την ηγετική μας θέση, στον κόσμο των προϊόντων υψηλής ποιότητας ».

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Bernard Arnault, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, είναι πλέον ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, από τον αριθμό 11 τον περασμένο Μάρτιο, όταν η FORBES δημοσίευσε την ετήσια κατάταξη των παγκόσμιων δισεκατομμυριούχων. Από τη περασμένη δημοσίευση του καταλόγου, πέρασε μπροστά από τον Michael Bloomberg, τον Charles και τον David Koch, τον Larry Ellison και τον Carlos Slim. Χθες, πέρασε μπροστά κι από τον Mark Zuckerberg του Facebook.

Share this post