Η Champagne Krug κυκλοφόρησε δύο Éditions για το 2022

Η Champagne Krug κυκλοφόρησε δύο Éditions για το 2022

Η Krug κυκλοφόρησε τις εκδόσεις της για το 2022, που περιλαμβάνουν μια λευκή και μια ροζέ, οι οποίες χτίστηκαν γύρω από την «άστατη» συγκομιδή του 2014 στην Καμπανία.

Για το 2022, ο οίκος θα κυκλοφορήσει την 170η Έκδοση (170th Édition) της Grande Cuvée, τον επόμενο μήνα, ακολουθούμενη από την 26η Έκδοση (26th Édition) της Krug Rosé τον Αύγουστο.

Διαβάστε περισσότερα: Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την φημισμένη σαμπάνια Krug

Αν και τα μείγματα διαφέρουν για τις σαμπάνιες blanc και ροζέ, και οι δύο «συντίθενται» γύρω από το vintage του 2014, το οποίο ο Krug περιέγραψε ως «μια ασταθή χρονιά που ταλαντευόταν μεταξύ ζεστών ξηρών περιόδων και δροσερών βροχερών περιόδων».

Μιλώντας χθες για τη συγκομιδή – που αποτελεί το 55% της Grand Cuvée και το 67% του ροζέ – ο Olivier Krug, που είναι μέλος της έκτης γενιάς της οικογένειας Krug και διευθυντής του οίκου, είπε ότι θυμάται καλά τον τρύγο του 2014 .

Υπενθυμίζοντας ότι «όλα ξεκίνησαν καλά», πρόσθεσε ότι «όλα τα κρίσιμα στάδια της ανάπτυξης του αμπελώνα έγιναν κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες», προτού εξηγήσει ότι «είχαμε μια υπέροχη ανθοφορία και ήμασταν γεμάτοι ελπίδα».

Συνεχίζοντας είπε: «Θυμάμαι ότι περπάτησα από το Clos d’Ambonnay [της Krug] στις αρχές Σεπτεμβρίου και όλα τα σταφύλια ήταν μαύρα και οι χυμοί ήταν γεμάτοι αρώματα –ήμασταν σχεδόν έτοιμοι να μαζέψουμε– αλλά μετά, δύο μέρες αργότερα, πέρασα από τους αμπελώνες και μύριζε ξύδι παντού».

Ο λόγος για αυτό ήταν αυτό που ο Olivier αποκάλεσε «αστραπιαία επίθεση» της Drosophilia suzukii, η οποία είναι μια φρουτόμυγα από την Ιαπωνία που έφτασε στην Ευρώπη περίπου το 2008 και προκάλεσε ιδιαίτερη ζημιά στις καλλιέργειες στη Σαμπάνια καθώς και στη Βουργουνδία το 2014.

Διαβάστε σχετικά: Μια ασιατική μύγα απειλεί τα ευρωπαικά σταφύλια

Δεν χάθηκαν όλα σε αυτή τη συγκομιδή, ωστόσο, με τον Olivier να σχολιάζει ότι αυτός ο «γενναιόδωρος» τρύγος επέτρεψε στην Krug να επιλέξει «υγιεινά και ισορροπημένα σταφύλια» μετά τη διαλογή, με τη χρονιά να ξεχωρίζει για το «εξαιρετικό Chardonnay, το οποίο ήταν κομψό με πολλά εσπεριδοειδή». και το Meunier «πολύ φρουτώδες, αλλά σε μικρότερες ποσότητες». Εν τω μεταξύ, το Pinot Noir ήταν «πιο ετερογενές».

Αλλά ο Oliver χρησιμοποίησε επίσης την ιστορία αυτού του συγκεκριμένου τρύγου για να απεικονίσει τη δύναμη της Krug, όπου με τα ετήσια μείγματά της, ενσωματώνει εκατοντάδες κρασιά από διαφορετικές σοδειές, επιτρέποντας στο σπίτι να φτιάξει μια περίπλοκη και ισορροπημένη σαμπάνια με σταθερή ποιότητα και παρόμοιο στυλ. αντλώντας από μια ευρεία γκάμα αμπελώνων και ένα ευρύ σύνολο σοδειών.

Έτσι, για την 170 Édition της Krug Grand Cuvée, είπε ότι τα κρασιά του 2014 είχαν φύγει από το σπίτι με «έλλειψη δομής» για το μείγμα, το οποίο μπόρεσε να αναπληρώσει «ακουμπώντας σε μεγάλο βαθμό» στο 2013, το οποίο ο Olivier είπε ότι ήταν «μια ψυχρή και όψιμη συγκομιδή που παρήγαγε κρασιά με μεγάλη δομή, ένταση και φρεσκάδα».

Για την 170 Édition της Krug Grand Cuvée, χρησιμοποιήθηκε «μια μεγάλη γκάμα κρασιών», με 195 συνολικά, επιλεγμένα από «12 διαφορετικές χρονιές, από το 2014 έως το 1998».

Πρόσθεσε ότι η «ιδιαιτερότητα» της 170ης Έκδοσης – που αριθμήθηκε για να σηματοδοτήσει την 170η φορά που πραγματοποιείται ένα τέτοιο μείγμα, ξεκινώντας από τη συγκομιδή του 1844 – «είναι το χαμηλό ποσοστό του Meunier στο 11% [με 51% Pinot Noir και 38% Chardonnay να αποτελεί το υπόλοιπο μείγμα] και το υψηλό ποσοστό των reserve wines, που είναι περισσότερο από 45%.

Όσο για την Krug Rosé 26th Édition, περιλαμβάνει μια επιλογή από 28 κρασιά από επτά διαφορετικές χρονιές, το νεότερο από το 2014 και το παλαιότερο από το 2005, με το 67% του μείγματος να προέρχεται από τη συγκομιδή του 2014.

Όσον αφορά τις ποικιλίες σταφυλιών, αποτελείται από 44% Pinot Noir, 30% Chardonnay και 26% Meunier, με το χρώμα της να προέρχεται από 11% κόκκινο κρασί που παράγεται από Pinot Noir από αγροτεμάχια στο Aÿ και Taissy. Η cellar master Julie Cavil λέει ότι ήταν από τον τρύγο του 2013, αφού η πιθανότητα να γίνει κόκκινο από τη συγκομιδή του 2014 διακυβεύτηκε από την προαναφερθείσα Drosophilia suzukii, γνωστή κοινώς ως ασιατική μύγα φρούτων.

Τα dosages των τελευταίων εκδόσεων είναι μεταξύ 5 και 6 g/l, και οι δύο σαμπάνιες έχουν περάσει επτά χρόνια παλαίωσης στα κελάρια της Krug.

Η Krug Grand Cuvée 170 Édition πρόκειται να κυκλοφορήσει στα ράφια στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη Μαΐου με RRP £170-175, και η Krug Rosé 26th Édition πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο με RRP £240-245.

Τα cuvées αποκαλύφθηκαν σε μια εκδήλωση Τύπου στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

πηγή: thedrinksbusiness.com

Share this post