Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την φημισμένη σαμπάνια Krug

Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την φημισμένη σαμπάνια Krug

Ελάχιστα σπίτια σαμπάνιας έχουν την φήμη της Krug. Το σπίτι ιδρύθηκε στη Ρεμς το 1843, από τον Joseph Krug, έναν οραματιστή, αιρετικό  με μια ασυμβίβαστη φιλοσοφία. Έχοντας καταλάβει ότι η αληθινή ουσία της σαμπάνιας είναι η ίδια η ευχαρίστηση, το όνειρό του ήταν να φτιάξει την καλύτερη σαμπάνια που μπορούσε να προσφέρει, κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από τις ετήσιες διακυμάνσεις του κλίματος.

Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στον χαρακτήρα του αμπελώνα, σεβόμενος την ατομικότητα κάθε αμπελοτεμαχίου και του κρασιού του, καθώς και την κατασκευή μιας εκτεταμένης ¨βιβλιοθήκης¨ εφεδρικών κρασιών από πολλές διαφορετικές χρονιές, επέτρεψε στον Joseph Krug να εκπληρώσει το όνειρό του.

Με μια πολύ πρωτότυπη προσέγγιση στη δημιουργία σαμπάνιας, αποφάσισε να προχωρήσει πέρα από την έννοια του vintage για να δημιουργήσει την πιο γενναιόδωρη έκφραση της σαμπάνιας, κάθε χρόνο. Έτσι, ίδρυσε ένα σπίτι στο οποίο όλες οι σαμπάνιες έχουν το ίδιο επίπεδο διάκρισης.

Έξι γενιές της οικογένειας Krug έχουν διαιωνίσει αυτό το όνειρο, εμπλουτίζοντας το όραμα του ιδρυτή και το savoir faire.

Σήμερα το σπίτι ανήκει κατά πλειοψηφία στον όμιλο LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton S.E. του οποίου το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει και την Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Château d’Yquem και Ruinart. Παρά την πλειοψηφία της LVMH, η οικογένεια Krug εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις βασικές αποφάσεις του σπιτιού, αλλά δεν διαχειρίζεται τις καθημερινές λειτουργίες.

Σαμπάνιες

Στην Krug, όλα τα κρασιά βάσης διαχωρίζονται σύμφωνα με τα αμπελοτεμάχια, δοκιμάζονται ξεχωριστά και αναμειγνύονται αργότερα. Όλο το κρασί οινοποιείται σε ξύλινα βαρέλια και υφίσταται μηλογαλακτική ζύμωση, γι ‘αυτό οι σαμπάνιες Krug είναι γνωστές για την πολυπλοκότητα και την μακρά διάρκεια στον χρόνο. Εάν ο χυμός ενός αμπελοτεμαχίου δεν πληροί τα πρότυπα του σπιτιού, θα πωληθεί σε άλλο παραγωγό ως χύμα κρασί.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα σπίτια σαμπάνιας, η “Grande Cuvée” της Krug αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής. Παράγεται και από τις τρεις βασικές ποικιλίες σαμπάνιας: Pinot Noir, Chardonnay και Pinot Meunier.

Από το 2011, υπάρχει ένας εξαψήφιος κωδικός στην πίσω ετικέτα κάθε μπουκαλιού Krug “Grande Cuvée.” Εισαγάγετε αυτό το ID Krug στον ιστότοπο της Krug και ανακαλύψτε ποιοι αμπελώνες, σταφύλια και αμπελώνες χρησιμοποιήθηκαν για να κάνουν αυτό το συγκεκριμένο μείγμα, μια λεπτομερή ιστορία του μπουκαλιού, προτάσεις συνδυασμού φαγητού, προτάσεις για ιδανική αποθήκευση και σερβίρισμα, καθώς και προτάσεις Krug Music Pairing για την ενίσχυση κάθε δοκιμής Krug Champagne.

 

Η σειρά Krug Champagnes περιλαμβάνει:

Krug Grande Cuvée 


Krug Rosé


Krug Vintage 


Krug Collection 


Krug Clos du Mesnil 


Krug Clos d’ Ambonnay

Share this post