Το Coravin Sparkling συνεργάζεται με την Moët Hennessy

Το Coravin Sparkling συνεργάζεται με την Moët Hennessy

Το Coravin Sparkling έγινε ο «επίσημος συνεργάτης συντήρησης» για τις σαμπάνιες της Moët Hennessy σε μια κίνηση που έχει σχεδιαστεί για να κάνει τις εκλεκτές φυσαλίδες «πιο προσιτές».

Η στρατηγική συνεργασία ανακοινώθηκε στις αρχές της εβδομάδας και λέγεται ότι θα ακολουθήσει εκτεταμένες δοκιμές του νέου συστήματος Sparkling της Coravin σε συνεργασία με τις μάρκες σαμπάνιας Moët Hennessy’s.

Οι δύο εταιρείες έχουν δηλώσει ότι δεσμεύονται να συνεργαστούν για την ενίσχυση της παγκόσμιας διανομής του Coravin Sparkling σε εστιατόρια και wine bar, ενώ ταυτόχρονα καθιστούν τις μάρκες σαμπάνιας Moët Hennessy ευρύτερα διαθέσιμες σε ποτήρι χωρίς τον κίνδυνο φύρας.

Το Coravin είναι περισσότερο γνωστό για το σύστημα συντήρησης κρασιού που παρατείνει τη ζωή ενός μπουκαλιού κρασιού, με την έγχυση αδρανούς αερίου.

Μέχρι πρόσφατα, ήταν διαθέσιμο μόνο για ήσυχα κρασιά, αλλά μετά από εκτεταμένες δοκιμές σε συνεργασία με τα “σπίτια” του ομίλου Moët Hennessy – που περιλαμβάνουν τις Dom Pérignon, Krug, Veuve Clicquot, Ruinart και Moët & Chandon – δημιουργήθηκε το Coravin Sparkling.

Το Coravin Sparkling, το οποίο κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, υπόσχεται να διασφαλίσει την ακεραιότητα της σαμπάνιας και του αφρώδους οίνου εβδομάδες μετά το πρώτο σερβίρισμα, έπειτα από οκτώ χρόνια βελτιώσεων.

Το νέας τεχνολογίας Sparkling Stopper, κλειδώνει με ασφάλεια σε κάθε half-bottle, μπουκάλι 750ml ή magnum, ενώ το Sparkling Charger εγχέει διοξείδιο του άνθρακα στη φιάλη μετά το σερβίρισμα του κρασιού, για να αποτρέψει τον διασκορπισμό των φυσαλίδων.

Ο Didier Mariotti, κύριος του κελάρι της Veuve Clicquot, είπε: «Το σύστημα αφρώδους Coravin είναι σε θέση να διατηρήσει υπέροχα τις γεύσεις και την αίσθηση του στόματος της σαμπάνιας μας για δύο εβδομάδες. είναι το πρώτο προϊόν του είδους που αποδίδει σε αυτό το επίπεδο ».

Η περίπλοκη παρουσία του διοξειδίου του άνθρακα υπό πίεση, ο σχεδιασμός ενός συστήματος που κρατά το οξυγόνο μακριά από το κρασί, τροφοδοτώντας το με Co2, δεν ήταν εύκολο – πράγματι, ο Λάμπρεχτ είπε το 2016 ότι ήταν μια «πρόκληση» και «Το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει».

Εν τω μεταξύ, ανακοινώνοντας την συνεργασία με την Moët Hennessy αυτήν την εβδομάδα, είπε ότι η δημιουργία του Coravin Sparkling «ήταν πάντα ένα όνειρο».

Συνεχίζοντας, είπε: «Τώρα που το πραγματοποιήσαμε, είμαι απίστευτα περήφανος που συνεργάζομαι με την Moët Hennessy για να επεκτείνουμε τους τρόπους που ο κόσμος μπορεί να βιώσει και να απολαύσει αφρώδη κρασιά».

πηγή: thedrinksbusiness

 

Share this post