Άνθρωπος δέχθηκε δηλητηριώδες δάγκωμα από φίδι που βρισκόταν σε “κρασί φιδιού”

Άνθρωπος δέχθηκε δηλητηριώδες δάγκωμα από φίδι που βρισκόταν σε “κρασί φιδιού”

 

Ένα δηλητηριώδες φίδι, το οποίο ήταν ακόμα ζωντανό, μετά από ένα χρόνο που σφραγίστηκε σε μια φιάλη ποτού στην Κίνα, δάγκωσε τον άνδρα που τόλμησε να ανοίξει το καπάκι.

Το φίδι, το οποίο φέρεται να «επέστρεψε στη ζωή», δάγκωσε έναν άνδρα από την επαρχία Heilongjiang στη βόρεια Κίνα, την ώρα που άνοιξε το καπάκι για να ρίξει μια ματιά μέσα.

Ο εν λόγω άνδρας, του οποίου ο γιος είχε διαγνωστεί με χρόνια ασθένεια, προσπαθούσε να θεραπεύσει τον γιο του με μια δόση κρασιού φιδιού.

Το κρασί φιδιού, το οποίο αναφέρεται συχνά σε όλη την Ασία για τα οφέλη για την υγεία, λέγεται ότι παρασκευάζεται βάζοντας ένα ολόκληρο φίδι, μερικές φορές ενόσω είναι ακόμα ζωντανό, σε ένα βάζο με αλκοόλ – συχνά κρασί από ρύζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας αγόρασε τρία δηλητηριώδη φίδια και τα έβαλε μέσα σε φιάλες με αλκοόλ. Ένα χρόνο αργότερα, αφού ένιωσε ότι το κρασί του φιδιού είχε αποκτήσει «αρκετές φαρμακευτικές ιδιότητες», ξεσφράγισε τη φιάλη για κατανάλωση, αλλά απροσδόκητα, τα φίδια σε κάθε φιάλη ήταν ακόμα ζωντανά, και ένα από αυτά ξεδιπλώθηκε, καταφέρνοντας του ένα δηλητηριώδες δάγκωμα. Μετά από άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη, αναφέρθηκε ότι ο άνδρας επέζησε της επίθεσης.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Στο παρελθόν, υπήρξαν πολλά περιστατικά δηλητηριωδών φιδιών να “επιστρέφουν στη ζωή” από κρασί φιδιού και να βλάπτουν ανθρώπους.

Διαβάστε σχετικά: Φίδι διατηρημένο σε φιάλη κρασιού τσίμπησε γυναίκα

Οι αναφορές τόνισαν πώς αυτό το είδος περιστατικού, αν και απροσδόκητο, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο περίεργο και, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα φίδια μπορούν να επιβιώσουν από το “μαρινάρισμα” σε αλκοόλ για 12 μήνες χωρίς να πεθάνουν.

Μια πιθανότητα είναι ότι το δοχείο μπορεί να μην έχει σφραγιστεί σφιχτά και να εισχωρούσε λίγος αέρας, παρέχοντας αρκετό οξυγόνο για να παραμείνει ζωντανό το φίδι. Άλλοι τόνισαν ότι τα φίδια, τα οποία είναι ψυχρόαιμα ζώα, είναι συχνά σε θέση να επιβιώσουν σε περιβάλλοντα χαμηλού οξυγόνου και μπορούν να εισέλθουν σε «αδρανή κατάσταση» σε τέτοιες συνθήκες, καταστέλλοντας τον μεταβολικό ρυθμό τους.

Κρασί με …φίδι από το Βιετνάμ

πηγή: thedrinksbusiness

Share this post