Η Cuvée Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010 Καλύτερη σαμπάνια στον κόσμο

Η Cuvée Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010 Καλύτερη σαμπάνια στον κόσμο

Το Maison Ruinart έλαβε τρία βραβεία στην ένατη έκδοση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Champagne & Sparkling Wine, του διάσημου διεθνούς διαγωνισμού αφρώδους οίνου, καθώς η Cuvée Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010 αναδείχθηκε Ανώτατος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Καλύτερη Σαμπάνια και Καλύτερος Γαλλικός Αφρώδης Οίνος. Αποτελούμενη εξ ολοκλήρου από σταφύλια Chardonnay Grands Crus από την Côte des Blancs και από αμπελώνες στη βόρεια πλαγιά του Montagne de Reims, το cuvée διαθέτει φρεσκάδα και ένταση μαζί με μια σημαντική οινολογική αλλαγή χάρη στην επανεισαγωγή της παλαίωσης tirage-liège.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Champagne & Sparkling Wine, που δημιουργήθηκε το 2014 από τον συγγραφέα και κριτικό κρασιού Tom Stevenson, αναγνωρίζει τα καλύτερα αφρώδη κρασιά του κόσμου. Κάθε χρόνο ο διαγωνισμός δημοσιεύει τον οδηγό του για τις καλύτερες σαμπάνιες και αφρώδη κρασιά, που απευθύνεται τόσο σε καταναλωτές όσο και σε επαγγελματίες του κλάδου.

Το 2021, η Dom Ruinart Rosé 2004 σε μορφή magnum ονομάστηκε Supreme World Champagne. Οι νικητές του 2022 παρουσιάστηκαν στο Λονδίνο από μια επιτροπή κριτών αποτελούμενη από τους Tom Stevenson, Essi Avellan και George Markus. Οι παγκοσμίου φήμης εμπειρογνώμονες του κρασιού πραγματοποίησαν μια τυφλή δοκιμή καθενός από τα αφρώδη κρασιά του διαγωνισμού, συμφωνώντας ότι η Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010 ξεχώρισε το 2022. «Αυτό το βραβείο αποτίει φόρο τιμής στο οραματικό πνεύμα των ανθρώπων που συνέβαλαν στην αριστεία από τα κρασιά μας με την πάροδο του χρόνου, από τους αμπελώνες μέχρι τα κελάρια», λέει ο Cellar Master της Ruinart, Frédéric Panaïotis.

Οι τίτλοι του Supreme World Champion, του Best Champagne και του Best French Sparkling Wine αναγνωρίζουν τη διαίσθηση των οινολογικών ομάδων της Ruinart, που αποφάσισαν να επαναφέρουν τη μέθοδο tirage-liège – παλαίωση φιαλών κάτω από φυσικό φελλό – για το prestige cuvée του Maison για τον τρύγο του 2010. Οι πρώτες δοκιμές αυτής της επιστροφής στο tirage-liège για το cuvée Dom Ruinart ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1990. Αυτή η επιστροφή στις ρίζες αναδεικνύει την αρωματική πολυπλοκότητα αυτής της σαμπάνιας Blanc de Blancs, υπογραμμίζοντας τη φρεσκάδα και τη δυναμική της ένταση. Ο αρωματικός τόνος της σαμπάνιας ήταν απροσδόκητος μετά τη συγκομιδή σταφυλιών του 2010, δεδομένου του δύσκολου καιρού κατά τη διάρκεια του έτους. Η Dom Ruinart 2010 οφείλει επίσης την υπεροχή της στα δέκα χρόνια cellaring στα βάθη των διάσημων κελαριών με κιμωλία της Ruinart στο Reims.

Share this post