Η Emirates ξόδεψε 56 εκ. δολάρια σε αγορές κρασιού το 2017!

Η Emirates ξόδεψε 56 εκ. δολάρια σε αγορές κρασιού το 2017!

Η αεροπορική εταιρεία Gulf Emirates παρουσίασε τα εκλεκτά κρασιά που θα σερβίρονται φέτος στους επιβάτες της πρώτης κατηγορίας σε επιλεγμένες διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων των Cheval Blanc 2004 και Margaux 1998. Επίσης, η εταιρία αποκάλυψε ότι επένδυσε πέρσι 56 εκατομμύρια δολάρια σε fine wine.

Η αεροπορική εταιρία δήλωσε ότι εκτός από τα 80 επιλεγμένα κρασιά και σαμπάνιες που θα σερβίρονται σε όλους τους επιβάτες στον αέρα, θα προστεθούν επίσης τέσσερα επιλεγμένα ποιοτικά κρασιά που θα σερβιριστούν σε διάφορες διεθνείς διαδρομές αυτό το έτος (για περιορισμένες περιόδους): Cheval Blanc 2004, Haut-Brion 2004. Mouton Rothschild 2001και Margaux 1998.

Παράλληλα με τα κρασιά, η Emirates είπε ότι έχει δημιουργήσει συγκεκριμένα πιάτα για να τα συνδυάσει με κάθε κρασί. Επίσης εκπαιδεύει το προσωπικό της και αναβαθμίζει και τα ποτήρια της.

Η φετινή συλλογή vintage κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα όταν ο εμπορικός διευθυντής της Cheval Blanc, Arnaud de Laforcade, έκανε στους επιβάτες πρώτης κατηγορίας σε μια πτήση προς το Παρίσι ένα masterclass-έκπληξη με τις σοδειές του 2004 και του 2006 στα 40.000 πόδια.

Όλα τα κρασιά αποκτήθηκαν από την Emirates και στη συνέχεια αποθηκεύτηκαν στο κελάρι της στην Βουργουνδία, όπου σήμερα διαθέτει 4.7 εκατομμύρια μπουκάλια κρασιού!

Διαβάστε σχετικά: Η Emirates επένδυσε $500.000.000 για να δημιουργήσει ένα ‘Fort Knox’ του κρασιού

Η αεροπορική εταιρία επενδύει από το 2006 σε απόθεμα εκλεκτού οίνου – κυρίως από το Μπορντό – και στη συνέχεια αποθηκεύει τις αγορές της για να τα σερβίρει στους πελάτες της όταν τα κρασιά παλαιώσουν κατάλληλα – ορισμένα αποθέματα δεν αναμένεται να σερβιριστούν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2020.

Πέρυσι η αεροπορική εταιρεία δαπάνησε 56 εκατομμύρια δολάρια για καλό κρασί και από το 2006 έχει επενδύσει συνολικά 780 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Joost Heymeijer, ανώτερος αντιπρόεδρος της Inflight Catering για την Emirates, δήλωσε: “Πήγαμε κατευθείαν στους οινοπαραγωγούς, επιλέξαμε αυτές τις σοδειές και στη συνέχεια τα κρατήσαμε για 15 χρόνια στην Βουργουνδία πριν αποφασίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να τα σερβίρουμε. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή, επενδύσεις και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Στόχος μας ήταν πάντα η έκπληξη και η ευχαρίστηση των πελατών μας.

“Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να παρουσιάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κρασιά από την Emirates Vintage Collection. Ξοδέψαμε χρόνο για να εκπαιδεύσουμε το πλήρωμά μας, να ξανασχεδιάσουμε τα ποτήρια μας και να δημιουργήσουμε ένα μενού food pairing για να διασφαλίσουμε ότι όταν θα απολαύσετε αυτά τα υπέροχα κρασιά στoν αέρα, δεν είναι διαφορετικά από το καλύτερο εστιατόριο στις κορυφαίες πόλεις του κόσμου ».

Για όσους είναι αρκετά τυχεροί για να ταξιδέψουν στην Emirates φέτος:

Το Cheval Blanc 2004 σερβίρεται σε πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και τη Γενεύη.

Το Haut-Brion 2004 στις πτήσεις προς την Αυστραλασία και ορισμένες ασιατικές διαδρομές από τον Ιούνιο.

Το Mouton Rothschild 2001 σε  πτήσεις προς την Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο από τον Οκτώβριο.

Το Margaux 1998 στις πτήσεις προς τη Γερμανία και την Αυστρία από τον Ιούνιο και έπειτα στη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Γενεύη από τον Νοέμβριο.

 

Share this post