Εξαιρετική απαλότητα και φρεσκάδα από την extra brut Moët & Chandon Grand Vintage 2012

Εξαιρετική απαλότητα και φρεσκάδα από την extra brut Moët & Chandon Grand Vintage 2012

Περιοχή: Epernay, Champagne, France

Ποικιλία: Pinot Noir 33%, Pinot Meunier 26% & Chardonnay 41%

Το 1842, το σπίτι σαμπάνιας Moët & Chandon έκανε την πρώτη του “vintage” κυκλοφορία, εκφράζοντας τα χαρακτηριστικά της συγκομιδής σταφυλιών ενός έτους. Η κίνηση ήταν πρωτοφανής τότε. Και ακόμη και σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία αφρώδους οίνου στην αγορά κάνει χαρμάνι από κρασιά διαφορετικών τρύγων. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ένας παραγωγός είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη συνέπεια από φιάλη σε άλλη. Αλλά με την Moët Grand Vintage Collection, ο cellar master, Benoît Gouez απολαμβάνει την ελευθερία να δημιουργήσει ένα υγρό που ξεχωρίζει. Η Grand Vintage 2012 – αποτελεί την 74η μόνο κυκλοφορία στην ιστορία της μάρκας για 276 χρόνια.

Η Grand Vintage 2012 προκαλεί τη μετάβαση από την άνοιξη στο καλοκαίρι. Προσφέρει υπέροχη αρμονία, συνοδευόμενη από απαλότητα και φρεσκάδα.

Το 2012 στην Καμπανία ήταν μια σοδειά με χαμηλές αποδόσεις (40% χαμηλότερα από τον μέσο όρο της δεκαετίας) και υγιή φρούτα με πολύ καλή ωριμότητα. Η Grand Vintage 2012, είναι μια απολαυστική Extra Brut σαμπάνια (Dosage: 5g/lit.) με εξαιρετική ωριμότητα και πολυπλοκότητα φρούτου που είναι προορισμένη να συναρπάσει.

Στο ποτήρι ξεδιπλώνει ένα υπέροχο μπουκέτο κίτρινων φρούτων, ξηρών καρπών, κηρήθρας, μπριός και νότες λευκών λουλουδιών που αναδύονται αβίαστα με την βοήθεια του επίμονου αφρισμού. Στον ουρανίσκο η αυτολυτική της διάθεση, μετά την πεντάχρονη παραμονή της με τις οινολάσπες, γίνεται ελαφρά αισθητή προσθέτοντας πολυπλοκότητα στα αρώματα που αναδείχθηκαν στην μύτη. Απαλό μους ποιοτικών φυσαλίδων και συνολική οξύτητα 7.8g/lt. υπογραμμίζουν την φρεσκάδα και δημιουργούν άριστες προϋποθέσεις για την εξέλιξη της. Alc. 12,5%

Τιμή: 72€

Βαθμολογία: 94/100

Share this post