Ο Gaja έτοιμος να παράγει τα πρώτα κρασιά από την Αίτνα

Ο Gaja έτοιμος να παράγει τα πρώτα κρασιά από την Αίτνα

 

Ο διάσημος Ιταλός αμπελοκαλλιεργητής Angelo Gaja πρόκειται να κάνει τα πρώτα του κρασιά στις πλαγιές της Αίτνας στη Σικελία, ενώνοντας τις δυνάμεις του με τον τοπικό παραγωγό Alberto Graci.

Ο οινοποιός Angelo Gaja, φημισμένος για τα Piemontese κρασιά του, αγόρασε 21 εκτάρια γης στις λιγότερο γνωστές νοτιοδυτικές πλαγιές της Αίτνας της Σικελίας μέσω μιας κοινής επιχείρησης 50/50 με τον Graci, πρώην χρηματιστή, που κάνει κρασί στην περιοχή τα τελευταία 10 χρόνια.

Η γη, χωρισμένη μεταξύ δύο περιοχών, περιλαμβάνει 15 εκτάρια αμπελώνων DOC Etna στην Biancavilla, τα οποία φυτεύτηκαν με Nerello Mascalese.

Τα πρώτα κρασιά θα γίνουν από τη συγκομιδή του 2017, με την επιχείρηση να είναι έτοιμη να χτίσει ένα οινοποιείο και να αγοράσει περαιτέρω αμπελώνες μακροπρόθεσμα.

Η κίνηση του Gaja είναι η τελευταία ένδειξη του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για την Αίτνα και των οίνων από τις ηφαιστειακές περιοχές γενικά.

«Θα κάνουμε τα πράγματα χωρίς βιασύνη, βήμα προς βήμα», δήλωσε ο Gaja. «Έρχομαι στην Αίτνα για να μάθω να τρυγάω, σταφύλια που δεν έχω μεγαλώσει εγω».  Πρόσθεσε ότι γκεφτόταν την Αίτνα για καιρό, αφού πρώτα ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της περιοχής από τον συνάδελφό του Ιταλό οινοποιό, Giacomo Tachis.

Το εγχείρημα σηματοδοτεί την τρίτη κίνηση του Gaja που εκτός από το Piemonte, επένδυσε στο Montalcino το 1994 με το Pieve Santa Restituta, και στο Bolgheri δύο χρόνια αργότερα με το Ca’Marcanda.

Share this post