Η κατηγορία των μη αλκοολούχων και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ ποτών συνεχίζει να αυξάνεται, φτάνοντας τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία

Η κατηγορία των μη αλκοολούχων και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ ποτών συνεχίζει να αυξάνεται, φτάνοντας τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα ποτά χωρίς και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, συνεχίζουν να αυξάνονται σε δημοτικότητα, φτάνοντας τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.

Κάποτε ήταν σπάνια στην παγκόσμια αγορά οινοπνευματωδών ποτών, αλλά στις μέρες μας τα ποτά NoLo (χωρίς και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ) αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 6% σε όγκο σε 10 βασικές παγκόσμιες αγορές το 2021 και τώρα κατέχουν μερίδιο όγκου 3,5%, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. που δημοσιεύτηκε από την IWSR Drinks Market Analysis.

Και η τάση έχει πραγματικά απογειωθεί τα τελευταία χρόνια, με την αξία των ποτών NoLo να φτάνει σχεδόν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021 από 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2018.

Η IWSR προβλέπει ότι ο όγκος των NoLo, θα αυξηθεί κατά 8% CAGR μεταξύ 2021 και 2025, σε σύγκριση με την κανονική αύξηση του όγκου αλκοολούχων ποτών, κατά 0,7% CAGR κατά την ίδια περίοδο.

«Ενώ ο Ιανουάριος έχει γίνει δημοφιλής μήνας για τους ανθρώπους να μειώσουν ή να απέχουν από το αλκοόλ, το ενδιαφέρον για ποτά χωρίς και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, γίνεται όλο και περισσότερο τάση για όλο το χρόνο μεταξύ των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο», λέει η Emily Neill, COO της IWSR Drinks.

«Για να καλύψουν αυτή τη ζήτηση, οι εταιρείες οινοπνευματωδών ποτών έχουν επενδύσει πολλά για να εισάγουν μια σειρά από καινοτόμα νέα προϊόντα και πολλές καθιερωμένες μάρκες έχουν ξεκινήσει να αναπτύσσουν εκδόσεις χωρίς/χαμηλό αλκοόλ, δημοφιλών ετικετών μπύρας, κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών τους».

Πράγματι, καθιερωμένα brand, έρχονται στο μπλοκ, δημιουργώντας εναλλακτικές λύσεις χωρίς αλκοόλ στις δημοφιλείς προσφορές τους. Η τελευταία που αξιοποίησε την τάση είναι η ιταλική εταιρεία Martini and Rossi.

Με το 58% παγκοσμίως να πίνει περισσότερα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε ABV από ό,τι πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την έκθεση Bacardi Cocktail Trends Report 2022, η ζήτηση για premium επιλογές NoLo αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται.

 

Οι Martini και Rossi παρουσίασαν δύο μη αλκοολούχα βερμούτ, τα Floreale και Vibrante, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τους προσεκτικούς πότες.

Νέα, αυστηρά NoLo brands, δοκιμάζουν επίσης την τύχη τους με τους καταναλωτές και τα πηγαίνουν καλά. Το Atopia, ένα νέο απόσταγμα ABV 0,5% δημιουργήθηκε από τον master  αποσταγματοποιό του William Grant & Sons, Lesley Gracie. Πέρυσι, τα Waitrose σημείωσαν αύξηση 60% στις πωλήσεις του Atopia τις 52 εβδομάδες πριν από τις 4 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen MAT.

Η Tesco υπολόγισε ότι περίπου το ένα τέταρτο των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου θα έπιναν μόνο ποτά χωρίς και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ τα Χριστούγεννα και είπε ότι οι πωλήσεις των αλκοολούχων ποτών NoLo αυξήθηκαν κατά 106% από τις αρχές του 2021. Η Sainsbury’s είπε ότι σημείωσε αύξηση 91% από έτος σε έτος και οι πωλήσεις στην κατηγορία συνολικά αυξήθηκαν κατά 24% πέρυσι σε σύγκριση με το 2020.

Ο προμηθευτής κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών Enotria & Coe περιέγραψε τα ποτά NoLo ως την τρέχουσα μεγαλύτερη κατηγορία ανάπτυξης. Οι πωλήσεις NoLo προϊόντων του προμηθευτή αυξήθηκαν κατά 70% το 2020 και κατά 35% το 2021.

Αντίθετα, οι πωλήσεις μη αλκοολούχων κρασιών της Enotria & Coe το 2021 ήταν 73% των συγκρίσιμων πωλήσεων με το 2019, καθώς η πανδημία συνεχίζει να δημιουργεί προκλήσεις για την κατηγορία συνολικά.

Καθώς προχωράμε προς τα τέλη Ιανουαρίου, και ο μήνας νηφαλιότητας (Dry January), πολλών ανθρώπων τελειώνει, πώς θα συνεχιστεί η τάση NoLo το 2022;

πηγή: thedrinksbusiness

Share this post