Η ζήτηση των καταναλωτών για κρασί σε ασκό αυξάνεται κατά τη διάρκεια πανδημίας

Η ζήτηση των καταναλωτών για κρασί σε ασκό αυξάνεται κατά τη διάρκεια πανδημίας

Η ζήτηση για κρασιά σε bag-in-box,  έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με έρευνα της Smurfit Kappa. Σε συνεργασία με την Wine Intelligence, η έρευνα έδειξε ότι το κρασί σε κουτί προσέλκυσε 3,7 εκατομμύρια νέους καταναλωτές στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους έξι μήνες.

Η έρευνα ανέλυσε τη συμπεριφορά των μηνιαίων καταναλωτών κρασιού στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι όλο και περισσότερο στρέφονται προς την κατανάλωση ποτού  και διασκεδάζουν στο σπίτι λόγω των περιορισμών Covid-19.

Η Γαλλία είναι η μεγαλύτερη αγορά κρασιού σε bag-in-box και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σήμερα άλλη μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές.

Οι καταναλωτές προτιμούν το κρασί σε κουτί λόγω της ευκολίας μεταφοράς και την αξία σε χρήματα ως τα κύρια κίνητρα κατά την αγορά κρασιών σε bag-in-box.

Άλλα πλεονεκτήματα του κρασιού σε κουτί περιλαμβάνουν την ικανότητά του να διατηρεί το κρασί για έως και 6-8 εβδομάδες μετά το άνοιγμα, σε σύγκριση με 2-3 ημέρες που αντέχει το κρασί της γυάλινης φιάλης. Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι  το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα.

Η έρευνα αποκαλύπτει το αναπτυξιακό δυναμικό των κρασιών σε κουτιά,  με επιπλέον 4,4 εκατομμύρια καταναλωτές να δηλώνουν ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να αγοράσουν το προϊόν στο μέλλον, αντιπροσωπεύοντας πιθανή αύξηση κατά 27% στους καταναλωτές.

Ο Thierry Minaud, διευθύνων σύμβουλος της Smurfit Kappa Bag-in-Box, δήλωσε: «Το Bag-in-Box προσφέρει στις μάρκες μια πιο βιώσιμη, οικονομικά αποδοτική και φιλική προς τον καταναλωτή λύση συσκευασίας που ανταποκρίνεται στις τρέχουσες προσδοκίες των καταναλωτών, εξηγώντας την απαράμιλλη επιτυχία και την ισχυρή ανάπτυξη της αγοράς.”

Share this post