Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε 4.200 μπουκάλια πλαστών Sassicaia

Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε 4.200 μπουκάλια πλαστών Sassicaia

Η αστυνομία στη Φλωρεντία εξάρθρωσε ένα διεθνές κύκλωμα που εμπλέκεται στην παραχάραξη κρασιών «Super Tuscan», και συγκεκριμένα του Bolgheri Sassicaia, που είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά κρασιά της Ιταλίας.

Η έρευνα, με κωδικό όνομα Bad Tuscan, είχε ως αποτέλεσμα δύο μέλη της συμμορίας να τεθούν υπό κατ ‘οίκον περιορισμό, ενώ 11 ακόμη ύποπτοι ερευνούνται για αδικήματα που κυμαίνονται από την παραχάραξη εμπορικού σήματος έως αποδέκτες κλεμμένων αγαθών.

Ο πιθανός κύκλος εργασιών από την παράνομη επιχείρηση εκτιμάται σε περίπου 400.000 ευρώ το μήνα, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.

Η αστυνομία κατάσχεσε περίπου 700 κιβώτια κρασιού, δηλαδή περίπου 4.200 μπουκάλια, πριν φτάσουν στη διεθνή αγορά. Οι περισσότερες φιάλες είχαν ετικέτα  δυο σπουδαίων τρύγων: του 2010 και του 2015.

Η αστυνομία είπε ότι η συμμορία είχε ήδη λάβει παραγγελίες από την Κίνα, την Κορέα και τη Ρωσία για περίπου 1.000 κιβώτια αυτού του κρασιού, το οποίο πωλούνταν περίπου 70% λιγότερο από το κόστος του πρωτότυπου.

Μπουκάλια γνήσιου Bolgheri Sassicaia μπορούν να κοστίσουν έως και 360 €.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι το ψεύτικο Sassicaia αγοράστηκε από τη Σικελία, με τα μπουκάλια να προέρχονται από την Τουρκία, ενώ οι ετικέτες, το χαρτί και τα ξύλινα κιβώτια κατασκευάστηκαν στη Βουλγαρία.

Η έρευνα ξεκίνησε από τύχη, όταν η αστυνομία βρήκε ένα κιβώτιο κρασιού πεταμένο στο πλάι του δρόμου στην Έμπολι της Τοσκάνης. Το κουτί, που πιστεύεται ότι έπεσε από το πίσω μέρος ενός φορτηγού, περιείχε δύο αριθμούς τηλεφώνου και από εκεί ξεκίνησε ο έλεγχος.

Οι δύο που τέθηκαν υπό κατ ‘οίκον περιορισμό είναι ένας πατέρας και γιος ηλικίας 62 και 34 ετών, από την περιοχή του Μιλάνου, οι οποίοι κατάφεραν να αναπαράγουν ένα ειδικό ολόγραμμα κατά της παραχάραξης που είναι αποτυπωμένο στις αυθεντικές ετικέτες του κρασιού.

 

Ακόμη και το χαρτί που χρησιμοποιήθηκε για τη συσκευασία των φιαλών είχε το ίδιο βάρος, 22 γραμμάρια, όπως το αρχικό, αναφέρει ο Il Fatto Quotidiano.

Οι απατεώνες έδωσαν μεγάλη προσοχή σε κάθε πτυχή της παραγωγής, από το χρώμα των φιαλών έως το μέγεθος των καπακιών. Κάθε πτυχή, δηλαδή, εκτός από τη γεύση.

 

πηγή: wantedinmilan.com

Share this post