Ο Jean-Louis Chave κερδίζει το βραβείο Winemakers’ Winemaker 2022

Ο Jean-Louis Chave κερδίζει το βραβείο Winemakers’ Winemaker 2022

 

Ο Jean-Louis Chave ορίστηκε ως ο αποδέκτης του βραβείου Winemakers’ Winemaker για το 2022 σε μια τελετή κατά τη διάρκεια της ProWein, την Δευτέρα.

Το βραβείο, δίνεται ετησίως από το Institute of Masters of Wine και το the drinks business από το 2011, αναγνωρίζοντας εξαιρετικά επιτεύγματα στον τομέα της οινοποίησης και επιλέγεται από μια ομάδα συναδέλφων που περιλαμβάνει όλους τους Masters of Wine που είναι οινοποιοί και τους προηγούμενους νικητές του βραβείου. .

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο Jean-Louis Chave είπε: «Είμαι πολύ περήφανος που κέρδισα αυτό το βραβείο, ειδικά προερχόμενος από τους Masters of Wine τους οποίους θαυμάζω τόσο πολύ. Είναι αδύνατο να φτιάξεις ένα κρασί από έναν αμπελώνα που δεν σε εμπνέει και ένας καλός οινοποιός πρέπει να δώσει μια αίσθηση της θέσης στο κρασί του. Είναι κάτι περισσότερο από μια τεχνική. είναι μια βαθιά κατανόηση του terroir και της ιστορίας του, την οποία προσπαθώ να εκφράσω στα κρασιά μου».

Η οικογένεια Chave παράγει κρασιά στην κοιλάδα του βόρειου Ροδανού για περισσότερα από 500 χρόνια. Αφού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ και το πτυχίο της στην οινολογία στο UC Davis στην Καλιφόρνια, ο Jean-Louis ανέλαβε το τιμόνι της οικογένειας ως οινοποιός 16ης γενιάς.

Η φήμη και η κληρονομιά της οικογένειας ανήκουν σταθερά στην πλαγιά του λόφου Ερμιτάζ, όπου κατέχουν 15 εκτάρια αμπέλια που παράγουν εξαιρετικά εκλεκτά κρασιά.

Για να διαφοροποιήσει τις οικογενειακές εκμεταλλεύσεις, όταν ο Jean-Louis ανέλαβε από τον πατέρα του Gérard το 1992, φύτεψε εκ νέου αμπελώνες στο αρχικό κτήμα της οικογένειας στο Saint-Joseph. Η τοποθεσία είχε εγκαταλειφθεί στις αρχές του 1900 όταν η φυλλοξήρα έπληξε την περιοχή. Ξεκίνησε επίσης μια εταιρεία négociant, την JL Chave Selection, η οποία κυκλοφορεί μια ποικιλία από κόκκινα και λευκά κρασιά από τον Βόρειο Ροδανό, προσφέροντας στους καταναλωτές έναν προσιτό τρόπο να γνωρίσουν τα κρασιά της οικογένειας Chave.

Ο Chave προστίθεται σε μια εντυπωσιακή λίστα με τους προηγούμενους νικητές του βραβείου – Peter Sisseck (2011), Peter Gago (2012), Paul Draper (2013), Anne-Claude Leflaive (2014), Egon Müller (2015), Alvaro Palacios (2016), Eben Sadie (2017), Jean-Claude Berrouet (2018) και Angelo Gaja (2019).

Λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, δεν δόθηκε βραβείο το 2020 και το 2021.

πηγή: mastersofwine.org

Share this post