Κτήμα Καρυδά Ξινόμαυρο 2011

Κτήμα Καρυδά Ξινόμαυρο 2011

Review of:
Version:
2011
Price:
17

Reviewed by:
Rating:
18+
On Δεκ 8, 2020
Last modified:Δεκ 8, 2020

Summary:

Περιοχή: Άνω Γάστρα Νάουσας, Π.Ο.Π. Νάουσα

Ποικιλία: Ξινόμαυρο

Το Ξινόμαυρο της οικογένειας Καρυδά, είναι ένα αγαπημένο “cru” ξινόμαυρο, ανάμεσα σ΄ αυτούς που είναι αρκετά τυχεροί ώστε να δοκιμάζουν ή ακόμα πιο δύσκολο να συλλέγουν τα κρασιά του garage αυτού Κτήματος της Νάουσας.

10.000 περίπου φιάλες του εξαιρετικού αυτού Ξινόμαυρου παράγονται κάθε χρόνο και δυστυχώς για την Ελληνική αγορά,  το μεγαλύτερο μέρος του κρασιού πουλιέται σε αγορές του εξωτερικού. Τσιμεντένιες δεξαμενές ,και πολύμηνη παραμονή σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και στην φιάλη είναι μόνο ένα μικρό μέρος της φροντίδας που λαμβάνει από την οικογένεια Καρυδά το πικάντικο αυτό ξινόμαυρο που ταλαντεύεται μεταξύ παραδοσιακού και μοντέρνου στιλ.

Έντονο γκρενά χρώμα με κεραμιδί μηνίσκο, διαθέτει ένα υπέροχο μπουκέτο σχετικά συνεσταλμένο αρχικά, “ανθίζοντας” όμως με το πέρασμα της ώρας και την βοήθεια μιας καράφας, με βατόμουρα, αγριοφράουλες, δαμάσκηνα, γλυκά μπαχαρικά και νότες λιαστής ντομάτας και βρεγμένης γης. Στον ουρανίσκο αρμονικό, με όμορφα οριοθετημένες τανίνες και χαρακτηριστική οξύτητα που φροντίζουν για την διαδρομή του μέχρι την μακρά, φινετσάτη επίγευση. Πανέμορφο τώρα αλλά έχει και την επόμενη πενταετία στο τσεπάκι του.

Τιμή: 17€

Βαθμολογία: 92/100

Share this post