Μαλαγουζιά Λατύπες 2022 Κτήμα Άλφα

Μαλαγουζιά Λατύπες 2022 Κτήμα Άλφα

Review of:
Version:
2022

Reviewed by:
Rating:
18.5+
On 16 Νοεμβρίου, 2023
Last modified:16 Νοεμβρίου, 2023

Summary:

Περιοχή: Αμύνταιο, Π.Γ.Ε. Φλώρινα

Ποικιλία: Μαλαγουζιά

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά λευκά κρασιά που δοκιμάσαμε τα τελευταία χρόνια. Η περιορισμένης κυκλοφορίας αυτή Μαλαγουζιά από το εμβληματικό κτήμα της Φλώρινας, ήρθε να εντυπωσιάσει όχι μόνο τους φαν της ποικιλίας αλλά και όλους τους οινόφιλους που ψάχνουν το καινούργιο και το διαφορετικό.  Και η Μαλαγουζιά αυτή είναι πράγματι κάτι καινούργιο, δείχνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα διαφορετικό προφίλ της προσφιλούς ποικιλίας.

Τα φρούτα προέρχονται από το single block Λατύπες (1,7ha) το οποίο φυτεύτηκε το 2007. Μετά το otical sorting ακολούθησε skin contact σε αδρανή ατμόσφαιρα και χαμηλή θερμοκρασία και η ζύμωση έγινε με γηγενείς ζύμες σε δρύινα βαρέλια λευκού καψίματος, σε συνδυασμό με Ελληνικό ρόμπολο (λευκόδερμο πεύκο) 7.500 lt. όπου παρέμεινε με τις οινολάσπες του για 9 μήνες. Τα αποτελέσματα καταπληκτικά!

Το νεαρό, γεμάτο φρεσκάδα δελεαστικό μπουκέτο του, πλημμυρίζει την μύτη με αρώματα λουλουδιών, λευκόσαρκων μεσογειακών και νότες εξωτικών φρούτων, yuzu και απαλή βοτανική ποιότητα. Η συνέχεια υπέροχη και στον ουρανίσκο όπου γεύσεις φρούτων, λουλουδιών και ένα σύνθετο μίγμα βοτάνων προσφέρουν πολυπλοκότητα και γοητεία. Ισορροπημένο, με σατινέ υφή και αναζωογονητική οξύτητα που οδηγεί με ασφάλεια στην μακρά απολαυστική επίγευση. Επίσης μια ανεπαίσθητη ορυκτότητα γίνεται αντιληπτή μαζί με στρώματα διακριτικών μπαχαρικών από το βαρέλι.

Τιμή:

Βαθμολογία: 93/100

 

Share this post