Κτήμα Άλφα Μαλαγουζιά 2020

Κτήμα Άλφα Μαλαγουζιά 2020

Review of:
Version:
2020
Price:
11.70

Reviewed by:
Rating:
18+
On 14 Απριλίου, 2021
Last modified:14 Απριλίου, 2021

Summary:

Περιοχή: “Χελώνες”, Αμύνταιο, Π.Γ.Ε. Φλώρινα

Ποικιλία: Μαλαγουζιά

Η Single Vineyard αυτή Μαλαγουζιά από το icon Κτήμα της Φλώρινας, είναι μια από τις πιο “νόστιμες” εκφράσεις της ποικιλίας που δοκιμάσαμε τα τελευταία χρόνια.

Στα best buys κρασιά του κόσμου από το περιοδικό wine & spirits(2018) και στα top 100 κρασιά του κόσμου από το περιοδικό Wine Spectator (2015) αλλά και με ψηλές βαθμολογίες από έγκριτους οινοκριτικούς όπως ο Robert Parker, η Jancis Robinson κ.α. η Μαλαγουζιά Χελώνες 2020 , διαθέτει ένα pleasant to drink προφίλ κάνοντας την απολαυστική για όλες τις ώρες.

Τα ελκυστικά αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων, συνοδεύονται από πανέμορφα αρώματα ανοιξιάτικων λουλουδιών αλλά και ευδιάκριτες νότες φασκόμηλου. Στο στόμα, η απαλή κρεμώδης αίσθηση που απέκτησε από την δίμηνη παραμονή της με τις οινολάσπες σε συνδυασμό με την τραγανή της οξύτητα και τα χαρακτηριστικά φρουτώδη, ανθικά και βοτανικά στοιχεία που βρήκαμε και στην μύτη, διαμορφώνουν την εικόνα ενός “νόστιμου”, αρμονικού κρασιού με ιδιαίτερα φινετσάτη επίγευση.  Τίποτα δεν σε προβληματίζει σ΄αυτό το κρασί, από την αρχή μέχρι το τέλος, ακόμα και στο food pairing: από πράσινες σαλάτες με κίτρινα φρούτα όπως ροδάκινο, βερίκοκο, ελαφριές σαλάτες με θαλασσινά, λευκά άπαχα κρέατα, ζυμαρικά με απαλές λευκές σάλτσες, ριζότο με θαλασσινά, antipasti με θαλασσινά και λαχανικά, κόκκινα ψάρια και θαλασσινά στη σχάρα, μαλακά κίτρινα τυριά κ.α. Αλκοόλ 13%

Αν θέλετε να μυήσετε κάποιον στο κόσμο της Μαλαγουζιάς, αποτελεί την ιδανική πρόταση.

Τιμή: 11.70€

Βαθμολογία: 91/100

Share this post