Κτήμα Άλφα ροζέ 2019

Κτήμα Άλφα ροζέ 2019

Review of:
Version:
2019
Price:
14.50

Reviewed by:
Rating:
18+
On 3 Νοεμβρίου, 2020
Last modified:3 Νοεμβρίου, 2020

Summary:

Περιοχή: Single Vineyard “Σκαντζόχοιρος”, Αμύνταιο, Π.Ο.Π. Αμύνταιο

Ποικιλία: Ξινόμαυρο

Ένα premium ροζέ κρασί που από τον σχεδιασμό ακόμα της φιάλης του, δημιουργήθηκε για να εντυπωσιάσει, κάνοντας μια “upmarket visual statement”, όπως αναφέρει στο άρθρο του “9 rose to try before you die”, ο Patrick Schmitt MW, στο The Drinks Business.

Τα φρούτα έρχονται από το αμπελοτεμάχιο “Σκαντζόχοιρος”, του ενιαίου ιδιόκτητου αμπελώνα που βρίσκεται σε υψόμετρο 690 μέτρων, δεν συνθλίβονται, παραμένοντας για λίγες ώρες με τα στέμφυλα με κρυοεκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες και το κρασί παραμένει για 2 μήνες στις λεπτές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.

Το Κτήμα Άλφα ροζέ 2019, μέσα από το διάφανο βολβοειδές μπουκάλι, αναδεικνύει ένα απαλό ροζέ του σολομού χρώμα, προσφέροντας στην μύτη φινετσάτα αρώματα φράουλας, ροδιού, φραγκοστάφυλου, ροδάκινου και έναν απαλό υπαινιγμό εσπεριδοειδών και βοτάνων. Ξηρό, στρογγυλό με αξιοσημείωτη υφή και μια συνεχή, ισορροπημένη διαδρομή μεταξύ των φρούτων και της οξύτητας μέχρι την ελκυστική φρουτώδη επίγευσή του. Μια εξαιρετική επιλογή με θαλασσινά, γαρίδες, γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης και λαδερά πιάτα της Ελληνικής κουζίνας αλλά και ιδιαίτερα απολαυστικό by the glass.

Τιμή: 14,50€

Βαθμολογία: 91/100

Share this post