Κτήμα Κατσαρού 1998

Κτήμα Κατσαρού 1998

Review of:
Version:
1998
Price:
45

Reviewed by:
Rating:
18+
On 23 Δεκεμβρίου, 2021
Last modified:23 Δεκεμβρίου, 2021

Summary:

Περιοχή: Κρανιά Ολύμπου, Τοπικός Οίνος Κρανιάς

Ποικιλία: Cabernet Sauvignon 85%, Merlot 15%

Το Κτήμα Κατσαρού είναι δημιούργημα του Λαρισαίου γιατρού Δημήτρη Κατσαρού. Το εγχείρημα ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80, στις πλαγιές του κάτω Ολύμπου, όπου σε υψόμετρο 700 μέτρων βρίσκεται η λιθόκτιστη Κρανιά.

Ο Δημήτρης Κατσαρός με την πολύτιμη βοήθεια της γυναίκας του Στέλλας αποφάσισε να πειραματιστεί με την φύτεψη διαφόρων ποικιλιών αμπελιού. Οι ποικιλίες που φυτεύτηκαν αρχικά κατόπιν έρευνας και πειραματισμών, έχοντας σαν στόχο την παραγωγή κρασιού εξαιρετικής ποιότητας ήταν το Cabernet Sauvignon και το Μerlot.

Το πρώτο κρασί κυκλοφόρησε το 1989, από την σοδειά του 1987, σε 300 μόνο φιάλες και από τότε μέχρι σήμερα το blend αυτό συνεχίζει μια σταθερά πετυχημένη πορεία.

Το Κτήμα Κατσαρού ερυθρό 1998 εμφανίζεται στο ποτήρι με βαθύ γκρενά χρώμα, με μέτριο κεραμιδί μηνίσκο. Στο παράθυρο της πλήρους ωριμότητας του, προσφέρει στην μύτη, αποκαλυπτικά αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, γλυκόριζας, βιολέτας, νότες δέρματος, sous-bois και  βαρελιού στο οποίο παρέμεινε για 12 μήνες κατά την διαδικασία ωρίμανσης του. Μέτριο σώμα, με στρώματα φρούτων αναμεμειγμένα με ανοιξιάτικα λουλούδια και μια λεπτή νότα βελανιδιάς. Ώριμες, γλυκές τανίνες και μια μακρά φρουτώδης επίγευση ολοκληρώνουν την εικόνα του υπέροχου claret like αυτού κρασιού.  Στα καλύτερα του. Αλκοόλ 12,5%.

Τιμή: 45€

Βαθμολογία: 91/100

Share this post