Κτήμα Μέγα Σπήλαιο 2010

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο 2010

Review of:
Version:
2010
Price:
17.80

Reviewed by:
Rating:
18.5+
On 28 Σεπτεμβρίου, 2016
Last modified:28 Σεπτεμβρίου, 2016

Summary:

mega_spilaio

Περιοχή: Καλάβρυτα, Π.Γ.Ε. Αχαικός

Ποικιλία: Μαυροδάφνη 60%, Μαύρο Καλαβρυτινό 40%

Η Μαυροδάφνη θεωρείται από πολλούς ως η πιο ποιοτική, αλλά και η πιο αδικημένη ερυθρή ποικιλία της Ελλάδας, αφού βρισκόμενη πάντα στη σκιά της γλυκιάς Μαυροδάφνης, δεν μπόρεσε να εξαπλωθεί όπως θα έπρεπε και στα ξηρά κρασιά.

Κι όμως, εξαιρετικές ξηρές εμφιαλώσεις της ποικιλίας από την Πελοπόννησο και την Κεφαλονιά, δείχνουν την χάρη της πολυδυναμικής ποικιλίας.

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο 2010, είναι ένα συναρπαστικό ελληνικό ερυθρό κρασί με θαυμάσια συγκέντρωση, σαγηνευτική υφή και πολύπλοκα αρώματα που μπορείτε να απολαύσετε τώρα αλλά και μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η ωρίμανσή του για 16 μήνες σε δρύινα βαρέλια (80% γαλλικά και 20% αμερικάνικα 1ης και 2ης χρήσης) και η παραμονή του για άλλα 2 χρόνια στην φιάλη, πριν να διατεθούν στην αγορά, εμπλουτίσανε αυτό το φοβερά προικισμένο κρασί με υπέροχα αρώματα μαύρου κερασιού, φραγκοστάφυλου, δαμάσκηνου, cassis, κράνου, καφέ αλλά και πλούσια αρώματα γλυκών μπαχαρικών και δάφνης. Στο στόμα εξαιρετικά αγνό, σούπερ-συμπυκνωμένο φρούτο, προσεκτικά εκχυλισμένο με αξιομνημόνευτη οξύτητα και γλυκές τανίνες. Παρ΄όλη την αισθητή παρουσία του βαρελιού το φρούτο δεν κάνει προσπάθεια να φανεί αλλά παραμένει κυρίαρχο εξ αρχής σ΄αυτό το σαρκώδες χαρμάνι που παρ΄ολο τον πλούτο του είναι ιδιαίτερα φινετσάτο και απολαυστικό. Αξίζει να δοκιμάσετε μια από τις περίπου 6.500 φιάλες που έδωσε η χρονιά του 2010. Αλκοόλ 13,5%.

Τιμή: 17, 80€ (winehouse)

Βαθμολογία: 93/100

Share this post