Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Tannat Single Block “Βράχος” 2019

Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Tannat Single Block “Βράχος” 2019

Review of:
Version:
2019
Price:
24

Reviewed by:
Rating:
18.5
On 24 Μαρτίου, 2023
Last modified:24 Μαρτίου, 2023

Summary:

Περιοχή: Βράχος, Αμύνταιο, Π.Γ.Ε. Φλώρινα

Ποικιλία: Tannat

Το Tannat είναι ένα σταφύλι, κόκκινου κρασιού, του οποίου η προέλευση βρίσκεται στη χώρα των Βάσκων, στα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας. Στη σκιά των βουνών των Πυρηναίων, το έδαφος είναι τραχύ και πετρώδες, επομένως είναι ταιριαστό το Tannat να δημιουργεί κρασιά εξίσου βαθιά, σκούρα, ξηρά και ρουστίκ.

Το Tannat έχει διαφημιστεί ως ένα από τα πιο «υγιεινά» σταφύλια κόκκινου κρασιού, χάρη στα πολύ υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών (όπως η ρεσβερατρόλη).

Αυτά τα σταφύλια περιέχουν 2-6 φορές περισσότερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά από άλλες πιο δημοφιλείς ποικιλίες όπως το Pinot Noir και το Merlot. Οι συγκεντρώσεις πολυφαινολών είναι υψηλότερες όταν το κρασί είναι νεαρό. Φυσικά, εμπλέκονται πολλές άλλες μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου συγκομιδής των σταφυλιών και της παραγωγής του κρασιού.

Διαβάστε περισσότερα: Τι είναι το Tannat και γιατί θεωρείται από τις υγιεινότερες ποικιλίες του κόσμου;

Το Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Tannat, παρέμεινε για 12 μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση, 18 μήνες σε επιλεγμένα, νέα, λεπτόκοκκα, γαλλικά δρύινα βαρέλια Allie – Bertrange, λευκού καψίματος (ατμός) και 18 μήνες στη φιάλη.

Ένα ρωμαλέο κρασί με λαμπερό, αδιαπέραστο πορφυρό χρώμα και ιωδίζουσες ανταύγειες  Στην μύτη αναπτύσσονται πολύπλοκα αρώματα ώριμων βατόμουρων, μύρτιλων, γλυκόριζας, cassis, kirsh, βιολέτας και γλυκών μπαχαρικών. Στο στόμα γεμάτο και τανικό, μαεστρικά ισορροπημένο, θυμίζει στυλιστικά περισσότερο κρασιά του Madiran, όπως το La Tyre του Brumont Chateau Montus. Huge σε όλα του τα μεγέθη ζητά ανάλογη γευστική συνοδεία. Αγαπημένος σύντροφος, μοσχαρίσια prime cuts με ενδομυϊκό λίπος όπως black angus wing rib, Wagyu tomahawk MS4-5 αλλά και το ιδιαίτερο κρέας του μαύρου χοίρου bigorre και τα κοντοχωριανά στην περιοχή του Madiran και φημισμένα για το κρέας τους πρόβατα Barèges-Gavarnie.

Τιμή: 24€

Βαθμολογία: 92/100

Share this post