Κυκλοφόρησε το βιβλίο The Wines of Santorini από τον Γιάννη Καρακάση MW

Κυκλοφόρησε το βιβλίο The Wines of Santorini από τον Γιάννη Καρακάση MW

O Master of Wine Γιάννης Καρακάσης μετά το βιβλίο του The Wines of Santorini στην Ελλάδα εκδίδει το πρώτο του βιβλίο στα Αγγλικά με θέμα τα κρασιά της Σαντορίνης.

Το The Wines of Santorini – με τη στήριξη του Selene Restaurant – μία δουλειά δύο περίπου ετών, o Γιάννης θέλησε να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο οινικό αφήγημα που μπορούν να διαβάσουν όλοι, μια επισκόπηση του νησιού και μια βάση αναφοράς για επισκέπτες, οινόφιλους και επαγγελματίες. Στις 400 σελίδες του περιλαμβάνονται ενότητες για την ιστορία, τις ποικιλίες σταφυλιών (με πρωταγωνιστή το Ασύρτικο) και τα διάφορα terroirs, καθώς και ενότητες για το παρόν και το μέλλον του νησιού. Δημιουργήθηκαν πρωτότυποι χάρτες που παρουσιάζουν τις περιοχές καθώς και τα διάσημα αμπελοτόπια του νησιού. Όλοι οι παραγωγοί του νησιού παρουσιάζονται μαζί με προτάσεις κρασιών που αξίζει να αναζητήσετε, κάποια μάλιστα είναι καλά κρυμμένα μυστικά.

Ο Mark Andrew MW από το Noble Rot που προλογίζει το βιβλίο, γράφει ” σαν οποιαδήποτε άλλη σπουδαία οινική περιοχή, υπάρχουν πολλά προς ανακάλυψη μόλις δούμε κάτω από την επιφάνεια, οπότε βοηθάει να υπάρχει ένας διασκεδαστικός και καλά ενημερωμένος οδηγός. Αυτό το βιβλίο είναι και τα δύο. Μέσα από τακτικές επισκέψεις στη Σαντορίνη – σκληρή δουλειά, που κάποιος πρέπει να την κάνει – ο Γιάννης έχει γίνει η αυθεντία στην ιστορία, τις ποικιλίες, τους ανθρώπους, τα μέρη και τις τεχνικές πίσω από τα κρασιά, για να μην αναφέρουμε τις φιάλες που αγοράζουμε, καταναλώνουμε ή φυλάμε για μια ειδική περίσταση. Είναι αυτή η βαθιά κατανόηση που αντανακλάται στις σελίδες του βιβλίου και θα μεταφέρει εσάς και τον ουρανίσκο σας σε αυτό το απίστευτο μέρος. Απολαύστε τη θέα!

Σχετικά με τον Συγγραφέα:

Ο Γιάννης Καρακασής MW έγινε Master of Wine το 2015. Το blog του, www.karakasis.mw, συνέβαλε στην επικοινωνία του ελληνικού κρασιού στον κόσμο.

Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων: Το ηλεκτρονικό βιβλίο «The Vineyards and Wines of Greece» 2017 (Αγγλική έκδοση) και «Τα Φυσικά κρασιά στην Ελλάδα», το οποίο δημοσιεύθηκε το 2018. Ο Γιάννης είναι σύμβουλος οίνου σε εστιατόρια, στα Katikies Hotels και είναι συνιδρυτής της σχολής First Growth Wine School στην Κύπρο. Είναι επίσης ιδρυτής των 50 Great Greek Wines.

Το βιβλίο θα διατίθεται για αγορά από τα παρακάτω σημεία:

Ηλεκτρονικά από το Mr. Vertigo και το greatgreekwines.com.

Αθήνα: Mr. Vertigo (Φιλικής Εταιρείας 15, Κολωνάκι)

Θεσσαλονίκη: Moby Dick or the Whale (Μορκεντάου 5, 54622)

Κρήτη: Moby Dick or the Whale (Ανδρέα Δικωνύμου, Χανιά)

Σαντορίνη/Mύκονο: Selene Restaurant και τα ξενοδοχεία του ομίλου Katikies. Από τα οινοποιεία στη Σαντορίνη.

Share this post