Λημνιός Αμπελουργός 2017 Πέτρος Χατζηγεωργίου

Λημνιός Αμπελουργός 2017 Πέτρος Χατζηγεωργίου

Review of:
Version:
2017
Price:
7.10

Reviewed by:
Rating:
17.5+
On 15 Οκτωβρίου, 2018
Last modified:15 Οκτωβρίου, 2018

Summary:

Περιοχή: Καρπάσι Λήμνου.  Π.Ο.Π. Λήμνος

Ποικιλία: Μοσχάτο Αλεξανδρείας

Από την Terra Lemnia, την γη όπου κατά το μύθο, ο Ήφαιστος με τη βοήθειά της θεράπευσε τα τραύματά του και ο Φιλοκτήτης το πληγωμένο από δάγκωμα φιδιού πόδι του, έρχεται ο Λημνιός  Αμπελουργός από το Κτήμα Χατζηγεωργίου.

Ο προσανατολισμός του δαιμόνιου επιχειρηματία Πέτρου Χατζηγεωργίου, είναι η αυστηρή προσήλωση στην καλλιέργεια και οινοποίηση των δύο χαρισματικών ποικιλιών σταφυλιού του νησιού: το Μοσχάτο Αλεξανδρείας και το Λημνιό που θεωρείται αν όχι η αρχαιότερη, μία από τις αρχαιότερες ποικιλίες σταφυλιών στον κόσμο. (περισσότερα για το Λημνιό εδώ)

Ο Λημνιός Αμπελουργός είναι μια φινετσάτη έκδοση της γοητευτικής ποικιλίας. Ελαφρύ, απλό και αναζωογονητικό είναι ένα κρασί που θυμίζει ήρεμες, ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές, όπως ακριβώς είναι και το mood στο νησί αυτό του Βορείου Αιγαίου.

Δεν είναι ιδιαίτερα εκρηκτικό ή εξωτικό, αλλά διαθέτει μια απαλή φρουτώδη γλυκύτητα και όμορφα ανθικά αρώματα που είναι τα κύρια χαρακτηριστικά στην μύτη. Με μια όμορφη νότα τριαντάφυλου που ξεχωρίζει ανάμεσα από αρώματα αγιοκλήματος, βασιλικού, λίτσι, σορμπέ ροδάκινου και εσπεριδοειδών δηλώνει την ξεκάθαρη ταυτότητα του και στο στόμα όπου η δροσιστική οξύτητα φροντίζει απο την πλευρά της για ένα ισορροπημένο σύνολο. Αλκοόλ 12%.

Τιμή: 7,10€

Βαθμολογία: 89/100

Share this post