Λυρικός Παπαϊωάννου Roussanne 2013

Λυρικός Παπαϊωάννου Roussanne 2013

Review of:
Version:
2013
Price:
11.30

Reviewed by:
Rating:
18
On 7 Απριλίου, 2016
Last modified:7 Απριλίου, 2016

Summary:

lyrikos_papaioanou2013

Περιοχή: Νεμέα Κορινθίας, Επιτραπέζιος Οίνος

Ποικιλία: Roussanne

Ωρίμανση 6 μήνες σε νέο δρύινο βαρέλι.

Χρώμα καθαρό μέτριο λεμονί. Μύτη καθαρή, μέτριας αρωματικής έντασης, εξελισσόμενη, αρχικά σχετικά κλειστή, χρειάζεται αερισμό. Διακρίνουμε αρχικά νότες ανθόμελου μαζί με ίχνη από τοσταρισμένο ξύλο, αρώματα από λευκά άνθη, αγιόκλημα μαζί με άνθη πορτοκαλιάς, πράσινα φρούτα, αχλάδι, ζουμερά πυρηνόκαρπα φρούτα, ροδάκινο καθώς και ξύσμα γκρέϊπφρουτ. Με τον αερισμό το κρασί αναπτύσσει μια βοτανική διάσταση με εκκίνηση από μεσογειακά, ενώ έπονται νότες μενθόλης για να καταλήξει σε πράσινο τσάι και έντονες νότες μάραθου, σε συνδυασμό με νότες ορυκτότητας.

Στο στόμα το κρασί είναι ξηρό, με οξύτητα μέτρια, αλκοόλ υψηλό, σώμα γεμάτο με κρεμμώδη υφή και ένταση γεύσης μέτρια και υψηλότερη ένταση αρωμάτων από ότι στην μύτη. Κυριαρχούν τα εσπεριδοειδή, ξύσμα γκρέιπφρουτ, βοτανικά αρώματα και μενθόλη τα οποία και προσδίδουν φρεσκάδα στο σύνολο και συνοδεύονται  από νότες κυδωνιού, ροδάκινο, πράσινο αμύγδαλο, μέλι και βανίλια δρυός, ενώ το τελείωμα είναι  σχετικά «πικρό». Η επίγευση είναι μέτριας διάρκειας. Θα εξελίσσεται για τα επόμενα 3 με 4 χρόνια.

Συνόδευσε Ινδικό κοτόπουλο κόρμα (μείγμα από γιαούρτι, κρέμα καρύδας και μείγμα μπαχαρικών) με ρύζι πουλάο (μαγειρεμένο με σαφράν). Αλκοόλ: 13% vol

Τιμή: 11,30 ευρώ

Βαθμολογία: 90/100

Δοκίμασε ο Δημήτριος Σιώτας

Share this post