Λυραράκης Mandilari 2013 Plakoura Vineyard

Λυραράκης Mandilari 2013 Plakoura Vineyard

Review of:
Version:
2013
Price:
15

Reviewed by:
Rating:
18+
On 23 Δεκεμβρίου, 2015
Last modified:22 Δεκεμβρίου, 2015

Summary:

mandilari_Lyrarakis2013
Περιοχή: ΠΓΕ Κρήτη

Ποικιλία: Μανδηλάρι

Η τοποθέτηση της μαντηλαριάς σε ψηλότερο επίπεδο -σε σχέση με τα υπόγεια που ήταν κουρνιασμένη- , οφείλεται σε τύπους σαν τους Λυραράκηδες, μαζί βέβαια και με άλλους παραγωγούς που ακομπλεξάριστα την οραματίστηκαν στην θέση που της πρέπει.

Γοητεία και μόνο γοητεία, με κερασένια αιχμή και φρούτα του δάσους. Γλυκά, διακριτικότατα μπαχάρια, όμορφος φυτικός υπαινιγμός και αρμύρα, συμπληρώνουν μιά μύτη με περίσσια κλάση, ενώ το χρώμα κυμαίνεται στους μέτριους τόνους του ρουμπινί.

Υπόδειγμα ισορροπίας στο στόμα, γιά ένα πολύ σοβαρό κρασί που δεν έχει καθόλου σκοπό να εντυπωσιάσει, αλλά να τέρψει.
Παρόλη τη νιότη του, είναι ήδη έτοιμο να κάμψει τις επιφυλάξεις και τις αντιστάσεις του επίδοξου ουρανίσκου που θα το γευτεί, τροφοδοτώντας τον με συγκρατημένο πλούτο, βάθος και ποιότητα.
Οι ζωηρές αλλά φιλικές τανίνες, υποστηρίζονται από επαρκή οξύτητα που κάνει το φρούτο να παίζει ζωντανό στο στόμα.

Κάποια μικρά ίχνη καφέ και σοκολάτας, από το ραφιναρισμένο πολύ καλύτερα από παλαιότερα βαρέλι, συμμετέχουν στην επίγευση που διαρκεί, αλλά καλύπτονται από το ζουμερό φρούτο, περνώντας εντελώς απαρατήρητα.
Το μπουκέτο είναι κάτι που περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να ξεδιπλωθεί τα επόμενα χρόνια. Εκλεπτυσμένη κατσαρόλα η κυνήγι. Μέχρι το 2023 . Αλκοόλ 3%

Τιμή: 14-16€

Βαθμολογία: 91/100

 

Δοκίμασε ο Παύλος Γκέγκας

Share this post