Μεγάλες Βουργουνδίες: Domaine Armand Rousseau Pere et Fils Clos de la Roche Grand Cru 2005

Μεγάλες Βουργουνδίες: Domaine Armand Rousseau Pere et Fils Clos de la Roche Grand Cru 2005

Review of:
Version:
2005
Price:
1.100

Reviewed by:
Rating:
19
On 6 Ιουνίου, 2023
Last modified:6 Ιουνίου, 2023

Summary:

Περιοχή: Morey-Saint-Denis, Βουργουνδία, Γαλλία

Ποικιλία: Pinot Noir

Το Clos de la Roche βρίσκεται στο βόρειο όριο του χωριού Morey-Saint-Denis και συνορεύει άμεσα με το Grand Crus, αλλά είναι η μόνη ονομασία στο Domain που δεν ανήκει στην κοινότητα Gevrey-Chambertin.

Αν και σε απόσταση αναπνοής από το Chambertin, αυτό το Grand Cru κάθεται με πιο νότια έκθεση, παράγοντας κρασιά μεγάλης συγκέντρωσης και αγνότητας, που συνήθως ωριμάζουν νωρίτερα από ό,τι στα βόρεια.

Τα αμπέλια αναπτύσσονται σε ασβεστολιθικά και ασβεστοαργιλώδη εδάφη από τα μέσα της Ιουρασικής περιόδου. Μόλις 30 εκατοστά κάτω από το χώμα υπάρχουν μεγάλοι ογκόλιθοι που δίνουν το όνομά του στο οικόπεδο.

Το domain απέκτησε δύο αμπελοτεμάχια σε αυτήν την περιοχή: ένα το 1920-1921 και το άλλο το 1975. Του απονεμήθηκε το καθεστώς Grand Cru το 1936.

To Armand Rousseau Clos de la Roche 2005, είναι από τα κρασιά που δεν δοκιμάζεις συχνά. Είναι ένα  υπέροχο, πολύπλοκο κρασί με αισθησιακά αρώματα κόκκινων φρούτων, φραγκοστάφυλου, ροζ γκρέιπφρουτ, νότες μέντας και γλυκών μπαχαρικών που ξεχειλίζουν αυθόρμητα από το ποτήρι. Στον ουρανίσκο οι τανίνες συστήνονται με απαράμιλλη κομψότητα, όπως και οι γεύσεις φρούτων και βοτάνων που πλημμυρίζουν την παλέτα. Η μακρά, μεθυστική επίγευση ολοκληρώνει την απόλαυση του του εκπληκτικού αυτού κρασιού.

Τιμή: 1.100 €

Βαθμολογία: 95/100

 

Share this post