Μεσενικόλα 2011 Γιώργος Καραμήτρος

Μεσενικόλα 2011 Γιώργος Καραμήτρος

Review of:
Version:
2011
Price:
12

Reviewed by:
Rating:
17.5+
On 21 Δεκεμβρίου, 2015
Last modified:21 Δεκεμβρίου, 2015

Summary:

mesenikola_karamitros2011

Περιοχή: Καρδίτσα,  Π.Ο.Π. Μεσενικόλα

Ποικιλία: 70% Μαύρο Μεσενικόλα, 30% Syrah-Carignan

Σε μια από τις νεώτερες -και όχι και τόσο γνωστές- ζώνες Π.Ο.Π. (Μεσενικόλα), ευδοκιμεί μια πραγματικά μοναδική ποικιλία. Με 930στρ. αμπελώνων ο αμπελώνας του Μεσενικόλα είναι (μέχρι σήμερα) η μικρότερη ζώνη Π.Ο.Π. Το Μαύρο Μεσενικόλα το βρίσκουμε αποκλειστικά στα αμπέλια που περιβάλλουν το χωριό Μεσενικόλας. Γεννημένη από τα αργιλώδη εδάφη της περιοχής και νοτισμένη από την «αύρα» της Λίμνης Πλαστήρα, η μαυρόρωγη αυτή ποικιλία θεωρείται ο «κρυμμένος θησαυρός» του ελληνικού αμπελώνα.

Το όνομα της ποικιλίας, λέγεται ότι προέρχεται από κάποιον Mosnieur Nicolas, ο οποίος την έφερε στην περιοχή επί τουρκοκρατίας.  Το Μαύρο Μεσενικόλα οινοποιείται συνήθως μαζί με τις Γαλλικές ποικιλίες Syrah και Carignan.

Έπειτα από δύο χρόνια παραμονής σε γαλλικά δρύινα βαρέλια το Μεσενικόλα 2011 του Γιώργου Καραμήτρου, εμφανίζεται με καθαρό, μέτριας έντασης, ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη αναδεικνύονται δελεαστικά αρώματα φρέσκων βατόμουρων, κερασιών και γλυκών μπαχαρικών παράλληλα με τις υπέροχες απαλές νότες κάστανου και αποξηραμένων βοτάνων  Στον ουρανίσκο ένα εκλεπτυσμένο ξηρό κρασί μετρίου σώματος με πυκνές γεύσεις κόκκινων φρούτων, βιολέτας και βελανιδιάς, ώριμες δομημένες τανίνες και πικάντικη επίγευση μέτιας+ διάρκειας. Καλά ισορροπημένο και στρογγυλό, αρκετά ρουστίκ, μπορεί να συνοδέψει ιδανικά μαγειρευτό μοσχρίσιο κρέας και εκλεκτό κυνήγι. (αλκοόλ 12,5%).

Τιμή: 12€

Βαθμολογία: 88/100

Share this post