Κυκλοφόρησε μπύρα παλαιωμένη σε βαρέλι με τιμή $199 η φιάλη!

Κυκλοφόρησε μπύρα παλαιωμένη σε βαρέλι με τιμή $199 η φιάλη!

Η Boston Brewing Company κυκλοφόρησε το 10ο τρύγο της μπύρας Utopias – μία από τις ακριβότερες μπύρες παγκοσμίως με 199 δολάρια το μπουκάλι.

Η Utopias, πρώτη κυκλοφορία της οποίας ήταν το 2002, είναι μια ξεχωριστή μπύρα που κυκλοφορεί κάθε δύο χρόνια και το 2017 φτιάχτηκε κυρίως από τρεις ποικιλίες ευγενών λυκίσκων. Spalt Spalter, Hallertau Mittelfrueh και Tettnang, μέσω μιας περίπλοκης διαδικασίας ωρίμανσης και ανάμειξης.

Μετά την παρασκευή της φρέσκιας μπύρας, μια μερίδα παλαιώνεται σε επιλεγμένα, χειροποίητα βαρέλια μπέρμπον από το Buffalo Trace Distillery μέχρι και ένα χρόνο, ενώ το υπόλοιπο παλαιώνεται σε μια ποικιλία βαρελιών όπως Bourbon, το White Carcavelos, Ruby Port και, για πρώτη φορά, βαρέλια Aquavit – σκανδιναβικό απόσταγμα.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, οι ζυθοποιοί μετακινούνε την μπύρα από ένα βαρέλι σε άλλο, για να μεταδίδει συνεχώς πολύπλοκες γεύσεις από τα βαρέλια στο ζύθο.

Το τελικό προιόν δημιουργείται με την ανάμειξη αυτής της φρέσκιας μπύρας με παλιότερες μπύρες που ωριμάσανε σε βαρέλι, συμπεριλαμβανομένης μιας 24χρονης Triple Bock και της 17χρονης Millennium, καθώς και προηγούμενων Utopias και μια ποικιλία ζύθων ωριμασμένων σε βαρέλι.

Το φετινό τελικό μείγμα περιελάμβανε ένα μέρος της Kosmic Mother Funk, μιας μοναδικής βελγικής μπύρας που ζυμώνει για δύο χρόνια σε Ουγγρική βελανιδιά για να προσθέσει σκούρα φρούτα και ελαφρές νότες τάρτας. Μετά την απόφαση του μίγματος, η παρασκευή Utopias ολοκληρώνεται τελικά σε βαρέλια Moscat .

Με 28% abv είναι “που θυμίζει πλούσιο vintage port, παλιό κονιάκ ή καλό Sherry με νότες σκούρων φρούτων, απαλή γλυκύτητα και βαθιά πλούσια  απαλότητα βύνης”, αλλά απαγορεύεται σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ.

Μόνο 13.000 μπουκάλια ουτοπίας έχουν παραχθεί για το 2017, με τιμή $ 199 η κάθε μία.

“Η αρχική ιδέα μου για τις Utopias ήταν να σπρώξω τα όρια της βιοτεχνικής μπίρας με την παρασκευή μιας ακραίας μπύρας που δεν θα έμοιαζε με τίποτα άλλο μπορεί να είχε συλλάβει οποιοσδήποτε ζυθοποιός”, δήλωσε ο ιδρυτής και ζυθοποιός Jim Koch.

“Συνεχίσαμε να τεντώσουμε τα όρια στη ζυθοποιία με την κυκλοφορία του δέκατου τρύγου μας και είμαι περήφανος να παρουσιάσω στους καταναλωτές μπύρας αυτή την ακανθώδη ακραία μπύρα που αξίζει το όνομα της ουτοπίας”.

Κάθε παρτίδα πωλείται σε κεραμικό μπουκάλι που μοιάζει με χάλκινο άμβυκα απόσταξης.

Share this post