Ο Μπραντ Πιτ μήνυσε την Αντζελίνα Τζολί για «μυστική» πώληση του μεριδίου της στο Château Miraval σε Ρώσο ολιγάρχη

Ο Μπραντ Πιτ μήνυσε την Αντζελίνα Τζολί για «μυστική» πώληση του μεριδίου της στο Château Miraval σε Ρώσο ολιγάρχη

Η Angelina Jolie και ο Brad Pitt αγόρασαν το κτήμα Chateau Miraval στο χωριό Correns, στη νοτιοανατολική Γαλλία, το 2008 και παντρεύτηκαν εκεί έξι χρόνια αργότερα. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, και οι δύο συμφώνησαν να μην πουλήσουν ποτέ τα συμφέροντά τους χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου.

Κατά τη στιγμή της πώλησης, ο Damian McKinney, παγκόσμιος διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Stoli είπε ότι η επιχείρηση αγόρασε το Miraval σε «πολύ δίκαιη τιμή για μια καταπληκτική μάρκα», προσθέτοντας «Είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Ωστόσο, ο Μπραντ Πιτ φέρεται να υποστηρίζει ότι η πώληση έγινε εν αγνοία του, ένας ισχυρισμός που φαίνεται να αποτελεί μέρος της βάσης της αγωγής.

Οι δικηγόροι που ενεργούν για λογαριασμό του σταρ,  ισχυρίζονται ότι η «επιμέλεια» του ηθοποιού οδήγησε το Miraval να γίνει αυτό που είναι σήμερα.

«Ο αμπελώνας έγινε το πάθος του Pitt – και κερδοφόρος, καθώς το Miraval, υπό τη διαχείριση του Pitt, έχει εξελιχθεί σε μια διεθνή ιστορία επιτυχίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και σε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους παραγωγούς ροζέ κρασιού στον κόσμο», αναφέρουν τα νομικά έγγραφα που επικαλείται το Bloomberg.

Αναφερόμενη στην πώληση του μερίδιού της  Τζολί στον Όμιλο Stoli, που ελέγχεται από τον ολιγάρχη Γιούρι Σέφλερ, η μήνυση αναφέρει: «Πούλησε τα συμφέροντά της με τη γνώση και την πρόθεση ότι ο Σέφλερ και οι θυγατρικές του θα επιδίωκαν να ελέγξουν την επιχείρηση στην οποία είχε αφιερώσει ο Πιτ. τον εαυτό του και να υπονομεύσει την επένδυση του Pitt στο Miraval».

Οι δικηγόροι σημείωσαν τη συνεχιζόμενη επιτυχία του Miraval, υποστηρίζοντας ότι «αν και επωφελήθηκε από την επιτυχία του Miraval, η Jolie δεν είχε καμία ανάμειξη σε αυτές τις προσπάθειες».

Σύμφωνα με νομικά έγγραφα, ο Πιτ συνεισέφερε το 60% των κεφαλαίων όταν το ζευγάρι αγόρασε το Château Miraval, με την Τζολί να πληρώνει το υπόλοιπο 40%.

 

Σχετικά με το Château Miraval:

Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί βοήθησαν στην έναρξη της επανάστασης των ροζέ το 2011, όταν αγόρασαν το Château Miraval 500 εκταρίων στην Ακτή της Προβηγκίας. Το κτήμα Miraval βρίσκεται στο χωριό Correns, στη νοτιοανατολική Γαλλία, και αγοράστηκε από το πρώην ζευγάρι της A-list για περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 20,8 εκατομμύρια £) το 2008.

Το κορυφαίο ροζέ της μάρκας είναι ένα μείγμα από Grenache, Cinsault, Syrah και Rolle που καλλιεργούνται σε  ασβεστοπηλώδη εδάφη. Το  5% του κρασιού έχει υποστεί ζύμωση σε βαρέλι, με αποτέλεσμα ένα όμορφο απαλό ροζέ με νότες άγριας φράουλας, βατόμουρου και ροδάκινου με μια νότα πυριτόλιθου.

Διαβάστε επίσης:

Studio by Miraval: το νέο rose από Brad Pitt και Angelina Jolie

Στα δικαστήρια ο Brand Pitt για τον φωτισμό του κτήματος Miraval

Ο Μπραντ Πιτ αποκαλύπτει την Fleur de Miraval, μια ροζέ σαμπάνια 290 £ (326€)

Share this post