Νέα εστία φυλλοξήρας εντοπίστηκε στην Βικτώρια της Αυστραλίας

Νέα εστία φυλλοξήρας εντοπίστηκε στην Βικτώρια της Αυστραλίας

Ένα νέο ξέσπασμα φυλλοξήρας έχει εντοπιστεί σε έναν εμπορικό αμπελώνα στην κοιλάδα Yarra της Αυστραλίας, μέσα σε μια περιοχή κινδύνου από Phylloxera.

Αυτή η πιο πρόσφατη εστία ανιχνεύθηκε από την Vinehealth Australia και την Australian Grape and Wine Inc. σε έναν αμπελώνα που βρίσκεται στο St Andrews στην κοιλάδα Yarra.

Το στέλεχος της φυλλοξήρας που ανιχνεύθηκε έχει επιβεβαιωθεί ως G1. το ίδιο με αυτό που βρέθηκε στο Maroondah PIZ (Phylloxera Infested Zone), που βρίσκεται επίσης στην κοιλάδα Yarra.

Γύρω από τον μολυσμένο αμπελώνα, ο οποίος καταλήγει στο βορειοδυτικό όριο του υπάρχοντος Maroondah PIZ, υπάρχει ήδη μια περιοχή απομόνωσης 5 χιλιομέτρων.

Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Agriculture Victoria για τη δημιουργία ενός νέου PIZ υπό το πρίσμα αυτής της τελευταίας εστίας (βλ. Παρακάτω χάρτη), σύμφωνα με το Εθνικό Πρωτόκολλο Διαχείρισης Φυλλοξήρας.

Η φυλλοξήρα είναι ένα παράσιτο έντομο που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τα αμπέλια, επηρεάζοντας τα είδη Vitis. Σήμερα υπάρχουν 83 ενδημικά στελέχη στην Αυστραλία που περιορίζονται σε αρκετές περιφέρειες του κρασιού σε τμήματα της Βικτώριας και της Νέας Νότιας Ουαλίας, που αντιπροσωπεύουν μια “σοβαρή απειλή” για τη μεγάλη πλειοψηφία των αμπελώνων της Αυστραλίας που φυτεύονται με δικές τους ρίζες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες από επίθεση του παρασίτου.

Η οργάνωση παροτρύνει τους αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής να είναι προσεκτικοί και να διασφαλίζουν ότι υπάρχουν προληπτικά μέτρα για την πρόληψη της μετακίνησης παρασίτων, ασθενειών και ζιζανίων, συμπεριλαμβανομένης της φυλλοξήρας, στο πλαίσιο της κοινής τους ευθύνης για τη βιοασφάλεια.

Αυτό περιλαμβάνει την εφαρμογή αυστηρών πρακτικών υγιεινής στις πύλες για την πρόληψη της εισόδου φυλλοξήρας ή άλλων παρασίτων, ασθενειών και ζιζανίων στον αμπελώνα, καθώς και καταγραφή των περιοχών του οίνου στον ιστότοπό σας, όπου βρισκόταν όλοι οι επισκέπτες (συμπεριλαμβανομένων των μηχανημάτων / εξοπλισμού τους) τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορείτε να αξιολογήσετε τον κίνδυνο που θέτουν στα αμπέλια σας, καθορίζοντας εάν ήταν σε ένα PIZ ή PRZ.

Οι περιοχές καλλιέργειας αμπελιών στην Αυστραλία, οριοθετούνται από την κατάσταση της φυλλοξήρας σε τρεις ζώνες διαχείρισης:

Οι Ζώνες Αποκλεισμού Φυλλοξήρας (PEZ) όπου έχουν ελεγχθεί και έχουν βρεθεί ελεύθερες ή έχουν χαρακτηριστεί ελεύθερες ιστορικά.
Οι ζώνες κινδύνου Phylloxera (PRZ) είναι άγνωστης κατάστασης.
Οι ζώνες που έχουν προσβληθεί από φυλλοξήρα (PIZ), που περιέχουν αμπελώνες που είναι γνωστό ότι έχουν μολυνθεί ή είχαν μολυνθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την πιο πρόσφατη εστία, κάντε κλικ εδώ.

Share this post