Οι πωλήσεις σαμπάνιας και κονιάκ αυξάνονται για την LVMH το 2021

Οι πωλήσεις σαμπάνιας και κονιάκ αυξάνονται για την LVMH το 2021

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Veuve Clicquot και  Dom Pérignon Moët Hennessy ανέκαμψαν από την επίδραση του COVID-19 με αύξηση των πωλήσεων κατά 36% τους τρεις πρώτους μήνες του 2021, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης 22% στις αποστολές σαμπάνιας σε σύγκριση με πέρυσι.

Η ισχυρή απόδοση του κρασιού και των αλκοολούχων ποτών του γίγαντα πολυτελών ειδών LVMH βοήθησε τη μητρική της εταιρεία να δημοσιεύσει έσοδα πρώτου τριμήνου κάτω από 14 δισεκατομμύρια ευρώ, αύξηση 30% από πέρυσι και 8% υψηλότερα από τους πρώτους τρεις μήνες του 2019.

Τα έσοδα της Moët Hennessy του πρώτου τριμήνου ύψους 1,51 δισ. Ευρώ ήταν 36% υψηλότερα από την ίδια περίοδο του 2020 και 17% πάνω από τους πρώτους τρεις μήνες του 2019, ανέφερε η εταιρεία. Αυτό έκανε το τμήμα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών τη δεύτερη καλύτερη απόδοση για την LVMH, πίσω από τα Fashion & Leather Goods.

Η LVMH τόνισε τις «καλές επιδόσεις» για τις μάρκες κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών της στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι ο όγκος πωλήσεων του Hennessy Cognac ήταν 28% υψηλότερος από το 2020. «Η Κίνα, η οποία είναι η πρώτη αγορά που έχει επηρεαστεί από την πανδημία, είχε μια ισχυρή ανάκαμψη », είπε η LVMH. «Η ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες παρέμεινε ισχυρή».

Ο COVID-19 επηρέασε σοβαρά την επιχείρηση της LVMH το 2020: τα έσοδα του πρώτου τριμήνου της εταιρείας ύψους 10,6 δισ. Ευρώ μειώθηκαν κατά 17% από την ίδια περίοδο του 2019, με τις πωλήσεις της Moët Hennessy να πέφτουν 14% στα 1,18 δισ. Ευρώ.

Οι όγκοι της σαμπάνιας υπέστησαν «σημαντική» πτώση το δεύτερο τρίμηνο του 2020, αλλά ανέκαμψαν κάπως αργότερα μέσα στο έτος, ειδικά στις ΗΠΑ.

Μέσα στην χρονιά έγινε επίσης η ένταξη στην επιχείρηση των εξαγορών του 2019 Château d’Esclans και Château du Galoupet, παραγωγών κορυφαίων ροζέ της Προβηγκίας, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλούς ετικέτας Whispering Angel του d’Esclans.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Moët Hennessy αγόρασε μερίδιο 50% στην πολυτελή μάρκα Champagne Armand de Brignac από τον ραπ σταρ και επιχειρηματία Jay-Z για ένα μη γνωστό ποσό.

Διαβάστε σχετικά: Η LVMH αποκτά το 50% της Armand de Brignac Champagne του Jay-Z

Η εταιρεία έχει αναλάβει την παγκόσμια διανομή για τη σαμπάνια, επίσης γνωστή ως “Ace of Spades” και φημίζεται για τα μπουκάλια της, τις ετικέτες κασσίτερου και τις υψηλές τιμές.

Η Moët Hennessy κατέχει έναν καταπληκτικό κατάλογο με μάρκες σαμπάνιας, κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών, συμπεριλαμβανομένων των Moët & Chandon, Ruinart, Krug, Château d’Yquem, Cloudy Bay, Clos des Lambrays, Glenmorangie και Ardbeg.

Share this post