Οικονόμου Sitia 2004: Ένα αντισυμβατικό up-scaled κρασί από την Σητεία

Οικονόμου Sitia 2004: Ένα αντισυμβατικό up-scaled κρασί από την Σητεία

Review of:
Version:
2004
Price:
47

Reviewed by:
Rating:
18.5+
On 22 Νοεμβρίου, 2018
Last modified:22 Νοεμβρίου, 2018

Summary:

Περιοχή: Ζήρος Λασιθίου, Π.Ο.Π. Σητεία

Ποικιλία: Λιάτικο 80%, Μανδηλάρι 20%

Μια οινική ιδιοφυΐα, ο Γιάννης Οικονόμου σπούδασε στην Ιταλία και εργάστηκε σε οινοποιεία όπως το Ceretto, στο Piemonte της Ιταλίας, το Franziskaner Keller στο Freiburg της Γερμανίας  και το first growth του Μπορντό, Château Margaux.

Τα αντισυμβατικά κρασιά του με εκπληκτικά γήινο και πικάντικο χαρακτήρα, διαθέτουν μια τρομερή πηγαία αυτοπεποίθηση. Τα φρούτα προερχονται από αυτόριζους αμπελώνες μέσης ηλικίας 45-60 έτη,

Εκκεντρικό και ταυτόχρονα μεγάλο και βελούδινο το εντυπωσιακά προικισμένο αυτό κρασί αποκαλύπτει φορτία ώριμων φρούτων, αποξηραμένων βοτάνων, δέρματος και ασιατικών μπαχαρικών. Βατόμουρα, δαμάσκηνα, μύρτιλα, σταφίδα και πλήθος βοτάνων, μπαχαρικών αλλά και η διακριτική υπενθύμιση του βαρελιού εναλλάσσονται στην μύτη με το πέρασμα της ώρας. Κάπου εκεί και μια ανεπαίσθητη οξειδωτική νότα εμφανίζεται παροδικά. Παραδειγματικά ακριβές στον ουρανίσκο, όπου η σπάνια προσωπικότητα του γίνεται απόλυτα σαφής. Εκπληκτικά “πλήρες”, έξοχα δομημένο και με μια απίστευτη ωριμότητα δείχνει την ευοίωνη προοπτική εξέλιξης του. Όπως θα έλεγε και ο R.Parker, περιγράφοντας μια μεγάλη Βουργουνδία: “μια σιδερένια γροθιά σε ένα βελούδινο γάντι”

Τιμή: 47€

Βαθμολογία: 94/100

Share this post