Περισσότερα από 40.000 μπουκάλια πλαστών Lafite και Penfolds ανακαλύφθηκαν σε έφοδο της αστυνομίας στην Κίνα

Περισσότερα από 40.000 μπουκάλια πλαστών Lafite και Penfolds ανακαλύφθηκαν σε έφοδο της αστυνομίας στην Κίνα

Οι αρχές στην κινεζική επαρχία Φουτζιάν ανακοίνωσαν μια από τις μεγαλύτερες απάτες κρασιού στην ιστορία της περιοχής, αφού περισσότερα από 40.000 μπουκάλια πλαστών κρασιών Lafite και Penfolds ανακαλύφθηκαν σε έφοδο.

Η επιδρομή ανακοινώθηκε ως μέρος μιας «σιδηρογροθιάς καταστολής κατά των ζητημάτων ασφάλειας των τροφίμων» από τις τοπικές αρχές, αναφέρει η κινεζική ειδησεογραφική ιστοσελίδα κρασιού Vino Joy.

Πιστεύεται ότι η αξία των ψεύτικων κρασιών που αποκαλύφθηκαν ήταν περισσότερο από 1,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα μπουκάλια που ανακαλύφθηκαν περιελάμβαναν ψεύτικες ετικέτες της εμβληματικής αυστραλιανής μάρκας κρασιού Penfolds και του παραγωγού του Μπορντό DBR Lafite, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για το  first-growth κρασί της Chateau Lafite Rothschild, στο χαρτοφυλάκιο της.

Συνολικά, περίπου 40.084 μπουκάλια ψεύτικο κρασί ανακαλύφθηκαν σε αποθήκες στο Zhangzhou. Αυτή τη στιγμή ο ύποπτος αντιμετωπίζει ποινική έρευνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται πλαστά μπουκάλια Penfolds κατά τη διάρκεια επιδρομών της αστυνομίας στην Κίνα.

Το 2018, η αστυνομία στην κεντρική πόλη Zhengzhou της Κίνας κατέστρεψε 50.000 μπουκάλια πλαστών Penfolds αξίας άνω των 18 εκατομμυρίων RMB (2,8 εκατομμυρίων δολαρίων), τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα πλαστών Penfolds.

Διαβάστε ακόμα 10.000 φιάλες ψεύτικου Lafite αποκαλύφθηκαν στην Κίνα

Και πέρυσι, η αστυνομία στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας αποκάλυψε μια επιχείρηση παραγωγής παραποιημένων κρασιών “mega cross regional”, όπου κατασχέθηκαν περισσότερα από 8.000 μπουκάλια ψεύτικο κρασί Penfolds.

Οι εξαγωγές κρασιού της Αυστραλίας στην Κίνα έχουν αποδεκατιστεί από τους δασμούς που επιβλήθηκαν στη χώρα. Οι εξαγωγές στην Κίνα για την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021 ήταν μόλις 12 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας – μια δραστική πτώση σε σύγκριση με περίπου 325 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Διαβάστε σχετικά: Υπέρογκους δασμούς για τα κρασιά της Αυστραλίας επέβαλε η Κίνα

Share this post