7 πληροφορίες που πιθανώς δεν γνωρίζατε για το Hennessy τον αδιαμφισβήτητο βασιλιά των Cognacs

7 πληροφορίες που πιθανώς δεν γνωρίζατε για το Hennessy τον αδιαμφισβήτητο βασιλιά των Cognacs

Hennessy, είναι ένα brand οινοπνευματώδους ποτού που κατάφερε από ένα απλό κονιάκ να φτάσει ως ένα σημείο αναφοράς  στο λεξικό της αμερικανικής ποπ κουλτούρας. Κι ενώ πολλές γενιές καταναλωτών έχουν πιεί αυτό το κονιάκ, λίγοι γνωρίζουν την ιστορία του. Το cognac Hennessy πουλάει περίπου 50 εκατομύρια φιάλες τον χρόνο, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 40% της παγκόσμιας αγοράς κονιάκ.

Στο βιβλίο «Hennessy: Πρόποση στο πιο πρωτοποριακό οινοπνευματώδες ποτό του κόσμου» που κυκλοφόρησε από τον δημοσιογράφο Maxime Ο Glenn O’Brien, παρουσιάζεται στους αναγνώστες με εξαιρετική λεπτομέρεια, η ιστορία των 250 χρόνων του Hennessy.

  1. Ο ιδρυτής του Hennessy ήταν Ιρλανδός.

Ο ιδρυτής του Hennessy, Richard Hennessy, είναι στην πραγματικότητα ένας Ιρλανδός που μετακόμισε στη Γαλλία στα μέσα του δέκατου όγδοου αιώνα. Το όνομα “Hennessy” αναφέρεται σε μια αρχαία ιρλανδική φυλή. Προέρχεται από τη Σκωτική Γαελική λέξη «Ó hAonghusa», που σημαίνει “απόγονος του Angus”.

 

  1. Παρατηρήσατε ποτέ το όνομα “Jas Hennessy” σε ένα μπουκάλι Hennessy;

O Jacques Hennessy, γιος του ιδρυτή Ρίτσαρντ, που ίδρυσε την εταιρεία το 1765, ήταν αυτός που έκανε την Hennessy μια πραγματικά επιτυχημένη επιχείρηση ξεκινώντας την εμπορική επιχείρηση εμπορίας brandy: “James Hennessy and Company”, το 1813 και γι ‘αυτό αναγράφεται “Jas. Hennessy “στην ετικέτα. Το όνομα Jacques είναι στα γαλλικά το όνομα James και  Jas είναι η σύντμηση για τον James.

 

  1. Το Hennessy πωλούνταν ως φάρμακο.

Από το 1920 έως το 1933, η ποτοαπαγόρευση έλαβε χώρα στην Αμερική και ήταν μια σκοτεινή εποχή. Η επιτυχία του Hennessy κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στην αμερικανική κουλτούρα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον William Schiefflin, ο οποίος πουλούσε το Hennessy μέσω των φαρμακείων της οικογένειάς του. Η Schiefflin & Co. τελικά έγινε σημαντικός διανομέας αλκοολούχων ποτών και το Hennessy απέκτησε τεράστια φήμη. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, ο Kilian Hennessy, πέμπτης γενιάς άμεσος απόγονος του Hennessy, έγινε ο διευθύνων σύμβουλος του Hennessy, διαδεχόμενος τον πρώτο του ξάδελο Maurice-Richard. Ο Kilian Hennessy πρωτοστάτησε στη συγχώνευση της εταιρείας το 1971 με την Moët et Chandon, δημιουργώντας την Moët Hennessy.
Η Moët Hennessy συγχωνεύθηκε με τη Louis Vuitton το 1987, δημιουργώντας ένα από τα μεγαλύτερα brand πολυτελείας του κόσμου, το Louis Vuitton • Moët-Hennessy ή LVMH

  1. Το Hennessy κάποτε έκανε αντιπρόεδρο του τον χάλκινο Ολυμπιονίκη Herb Douglas.

Το 1968, το Hennessy αναστάτωσε την αγορά προωθώντας στην θέση του αντιπροέδρου τον ολυμπυονίκη Herbert Douglas, καθιστώντας τον έναν από τους πρώτους Αφροαμερικανούς αντιπροέδρους στην εταιρική Αμερική. Ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τον Χέρμπερτ, ο οποίος είναι γνωστός ως “Ο Νονός της Αφροαμερικανικής Κοινότητας του Hennessy”, μπορεί να διαβάσει κανείς στο βιβλίο.

  1. Ο Nas είναι ο επίσημος πρεσβευτής του Hennessy

Ο star του hip hop, παραγωγός και ηθοποιός Νas (Nasir Bin Olu Dara Jones), είναι ο Wild Rabbit Icon & Brand Ambassador του Hennessy στις ΗΠΑ. Του αρέσει να πίνει το Hennessy σκέτο και καμιά φορά προσθέτει Sprite. Συνιστά επίσης να συνδυάζουμε το Hennessy με πούρα.

 

  1. Η Hennessy έχει επαινεθεί ότι είναι χρόνια μπροστά από τους ανταγωνιστές της.

Ο συγγραφέας Glenn O’Brien ενδιαφέρθηκε να συνεργαστεί με το Hennessy μετά από ένα ταξίδι στο Cognac της Γαλλίας. Σκέφτηκε: “Ουάου, αυτή η εταιρεία σκέφτεται εκατό χρόνια μπροστά. Αν πολλές άλλες εταιρείες σκέφτονταν εκατό χρόνια μπροστά τότε ο κόσμος θα ήταν πολύ διαφορετικός. ”

 

  1. Χρειάζονται δέκα χρόνια για να γίνεις επαγγελματίας δοκιμαστής του Hennessy.

Σύμφωνα με τον 7ης γενιάς Master Blender της Hennessy, Yann Fillioux, δεν μπορείτε να γίνετε επαγγελματίας δοκιμαστής Hennessy προτού ολοκληρώσετε δέκα χρόνια μαθητείας στο Comité de Dégustation (επιτροπή γευσιγνωσίας), μια επιλεγμένη ομάδα εμπειρογνωμόνων που δοκιμάζουν κάθε eau- de-vie που πηγαίνει στο Hennessy Cognac. Η διαδικασία για την είσοδο στο πανεπιστήμιο είναι σίγουρα ευκολότερη…

Διαβάστε ακόμα: Καλή αρχή για το έτος «για τα ποτά της LVMH

 

Προιόντα Hennessy: 

Hennessy Black
Hennessy White
Hennessy V.S
Privilége V.S.O.P
Fine de Cognac

Hennessy X.O
Deutschland Moet Hennessy
Pure White
Private Reserve

 

Hennessy Paradis
Hennessy Diptyque
Richard Hennessy
Timeless (2000 φιάλες)
Ellipse (2000 φιάλες)

Beauté du Siècle (100 κομμάτια)
Hennessy VVVV (1860)
Hennessy No.1
Hennessy Silver Jubilee (1977)
Hennessy First Landing 1868
Hennessy Prive (Travel Retail Exclusive)
Hennessy Library
James Hennessy

 

Hennessy VS “44” 2009
Honor of 44th president Barack Obama

Hennessy VS “NUL” 2010
National Urban League

Hennessy VS “BOA” 2010
Blending of Art (five different bottles with two designers per)

Hennessy VS “KAWS” 2011 New York graffiti artist KAWS design

Hennessy Fine De Cognac and Tea 2011
Tea House Maison de Thé Théodor

Hennessy VSOP Helios  2011
Gold Bottle (named after Greek god of sun)

Hennessy VSOP “NyX” 2011
Platinum bottle (label glows under black light)

Hennessy VSOP Kyrios 2012
Black bottle (3D label)

Hennessy VSOP Depuis 2013
Red bottle

Hennessy XO Odyssey 2007–11
Released every year since 2007 (2011 bottle sits on rock formation)

Hennessy Kenzo 1997–99
Fashion designer Kenzo (subsidiary of LVMH)

Hennessy Red Book 2011
Levandovka filling

Hennessy X Futura 2012
New York graffiti artist Futura

Hennessy Luminous 2013 Brand name on label has luminous glow

 

Share this post