Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ Hermitage και Ermitage;

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ Hermitage και Ermitage;

Πολλές φορές βλέπουμε σε ετικέτες κρασιών από τον Ροδανό να αναγράφονται οι λέξεις Hermitage και Ermitage, δημιουργώντας σε απλούς οινόφιλους την απορία σε τι διαφέρουν τα κρασιά αυτά.

Το Hermitage είναι μια Ονομασία Προέλευσης στην κοιλάδα του Βόρειου Ροδανού της Γαλλίας. Το μεγαλύτερο μέρος του κρασιού από το Hermitage είναι κόκκινο, φτιαγμένο από το σταφύλι Syrah, αλλά υπάρχουν και μερικά λευκά, φτιαγμένα από τα σταφύλια Marsanne και Roussanne. Είναι μια μικρή περιοχή, με μόνο 300 περίπου acres αμπελώνων.

Η περιοχή πήρε το όνομά της από τον μύθο ενός ιππότη του 13ου αιώνα που επέστρεψε στο σπίτι τραυματισμένος από τις Σταυροφορίες και έγινε ο «ερμίτης»(ermite) ή ερημίτης του Hermitage.

Τα κρασιά από την περιοχή είναι αναγνωρισμένα εδώ και αιώνες, και ο λόφος του Hermitage είναι επίσης διάσημος για το μικρό παρεκκλήσι που βρίσκεται στην κορυφή του. Το Hermitage AOC αναγνωρίστηκε επίσημα το 1937.

Διαβάστε ακόμα: Θρύλοι του κρασιού: Guigal

Το αρχικό όνομα για τη μικροσκοπική περιοχή (και τα κρασιά από αυτήν) ήταν “Ermitage”, αλλά οι λέξεις εξελίσσονται και τώρα γράφεται με ένα “H” στην αρχή: Hermitage. Σύμφωνα με έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς της περιοχής, τον M. Chapoutier, το «H» προστέθηκε για να βοηθήσει τους Άγγλους αγοραστές κρασιού να το προφέρουν πιο εύκολα.

Και ο Chapoutier χρησιμοποιεί και τους δύο τρόπους ορθογραφίας: Το “Hermitage” εμφανίζεται σε μπουκάλια Chapoutier που παράγονται με την ανάμειξη πολλών plots μεταξύ τους, ενώ το “Ermitage” προορίζεται για τα κρασιά του Chapoutier από ορισμένα plots. (Τα κρασιά με ετικέτα Ermitage εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως κρασιά Hermitage AOC).

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Syrah και Shiraz;

Share this post