Πολύ ψηλή βαθμολογία για το Κτήμα Άλφα XINOMAVRO Old Vines Reserve Ecosystem 2013 από την Julia Harding MW

Πολύ ψηλή βαθμολογία για το Κτήμα Άλφα XINOMAVRO Old Vines Reserve Ecosystem 2013 από την Julia Harding MW

Πολύ ψηλή βαθμολογία για ένα χαρισματικό ελληνικό κρασί από την Julia Harding MW, την οποία το περιοδικό Decanter περιγράφει ως  «Η πιο σεβαστή κριτικός κρασιού και δημοσιογράφος στον κόσμο». Η eagle-eyed editor, του www.jancisrobinson.com, σε δοκιμή του XINOMAVRO Old Vines Reserve Ecosystem 2013, του icon κτήματος της Φλώρινας, έδωσε μια από τις ψηλότερες βαθμολογίες που έχει δώσει ποτέ σε λληνικό κρασί.

Το 100% Ξινόμαυρο reserve, από αμπέλια ηλικίας 88 και πλέον ετών που είναι διαμορφωμένα σε κύπελλο, βαθμολογήθηκε με 18/20, μια βαθμολογία που έχει απονεμηθεί σε κρασιά θρύλους όπως το Léoville Las Cases, La Mission Haut-Brion, Trotanoy και Pontet-Canet, σε μια κορυφαία χρονιά (2009) για το Bordeaux!

Γράφει συγκεκριμένα για το Κτήμα Άλφα XINOMAVRO Old Vines Reserve Ecosystem 2013:”… Μέτριας έντασης κερασί με απαλό ρόδινο χείλος.  Λαμπρό άρωμα, τόσο σαγηνευτικό στο γλυκό φρούτο κεράσι – τόσο αρωματικό και φιλόξενο, μεθυστικό ακόμα και πριν το καταπιείτε. Αυτό είναι εκπληκτικό, με την ένταση που μπορούν να φέρουν μόνο τα παλιά αμπέλια, η φυσική γλυκύτητα των φρούτων, η υποτυπώδης ισορροπία με υψηλή οξύτητα και οι ξηρές αλλά εύκαμπτες ταννίνες, που είναι μονο λίγο chalky ακόμα. Τα υπολειμματικά σάκχαρα δεν αποκαλύπτονται στη γλυκύτητα αλλά ίσως βοηθάνε το άρωμα του φρούτου. Εντυπωσιακό. Τόσο μακρύ. Δείχνει τι έχει εδώ μια μεγάλη ποικιλία και το terroir του Alpha”(JH).

Διαβάστε σχετικά: Επαινετικό άρθρο της daily-telegraph για την σειρά κρασιών Οικοσύστημα του Κτήματος Άλφα

Το Κτήμα Άλφα Rose 2016 στα top rose κρασιά του κόσμου

 

Share this post