Το πρόβλημα με τα μεγάλα brands μπύρας μεγαλώνει στις ΗΠΑ, οι μικροζυθοποιείες παίρνουν τα ηνία

Το πρόβλημα με τα μεγάλα brands μπύρας μεγαλώνει στις ΗΠΑ, οι μικροζυθοποιείες παίρνουν τα ηνία

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η Anheuser-Busch InBev αγόρασε τον βασικό ανταγωνιστή της SABMiller, με μια συμφωνία ύψους 103 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμόρφωσε την παγκόσμια βιομηχανία ζυθοποιίας.

Η ιστορία είναι συχνά σκληρή για μεγάλες συγχωνεύσεις, αλλά με τις προτιμήσεις των ΗΠΑ να αλλάζουν, η SABMiller μοιάζει να αξίζει κάθε της λεπτό.

Οι αδύναμες τάσεις πωλήσεων του τρίτου τριμήνου που αναφέρθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη από την μεγαλύτερη εταιρία ζυθοποιίας στον κόσμο θα ήταν ακόμη πιο αδύναμες χωρίς το χαρτοφυλάκιο της SAB, το οποίο ήταν ασύμετρο στις αναδυόμενες αγορές, ιδιαίτερα στην Αφρική. Και η διαχείριση θα αντισταθμίσει ορισμένες από τις ζημιές κορυφαίας γραμμής εξάγοντας περισσότερες εξοικονομήσεις από τη συνεχή ενσωμάτωση.

Οι ΗΠΑ παραμένουν στο κεντρικό πρόβλημα της AB InBev. Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου στη χώρα ήταν 5,7% χαμηλότερα από το προηγούμενο έτος. Δυσκολίες στον  εφοδιασμό κατά τη διάρκεια της τρομακτικής εποχής του τυφώνα εξηγούν μέρος της ύφεσης: Οι χονδρέμποροι μεσολαβούν ανάμεσα στη βιομηχανία μπύρας των Η.Π.Α. και στους πελάτες, αλλά οι πωλήσεις προς τους λιανοπωλητές επίσης χαλάρωσαν, ιδιαίτερα για τις εταιρίες Budweiser και Bud Light.

Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί έχουν στραφεί προς τις μικρές ζυθοποιίες, με την τάση για  craft μπύρες να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Αναμένεται να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσει αυτό η αγορά.

Share this post